14.06.2024.

09:18

Foto: EPAIMAGES

Sport

Tartan armija zavladala Minhenom! Pijani Škoti pravili cirkus pred početak Evropskog prvenstva! (VIDEO)

Evropsko prvenstvo još uvek nije zvanično počelo, ali se današnji dan vodi kao prvi na kontinentalnoj smotri. Turnir večeras od 21 čas otvaraju Nemačka i Škotska, a duel na "Alijanc Areni" imao je zanimljivu navijačku uvertiru. 

Iako je Minhenu drugi najveći grad u Nemačkoj, sve su prilike da će ogromnu podršku imati Škoti. Naime, na desetine hiljada Ostrvljana stiglo je u prestonicu Bavarske kako bi pratili četu Stiva Klarka. Uz navijačke pesme toče se i hektolitri piva, a sinoć je okupirana bila i Hitlerova pivnica - "Hofbrauhaus". 

Mediji iz Nemačke prenose da su Škotlanđani dominantni u odnosu na domaće navijače, a da su tokom noći u pomenutoj pivnici pravili ogromnu buku. Naime, pesma "No Scotland, no party" veliki je hit na društvenim mrežama i omiljena navijačka numera svih koji su stigli da prate Tartan armiju. 

Nekoliko navijača je iz pivnice izbacilo ozbezbeđenje, najviše onih koji su se tokom pijanstva skidali, ali je čitav performans prošao bez većih incidenata. Ipak, jedan od gostiju će Evropsko prvenstvo posebno pamtiti budući da je nakon stravičnog pada zaradio ozbiljnu posekotinu na licu. 

Pijani Škotlanđanin je pao niz stepenice, a budući da je krv liptala na sve strane morala je da reaguje i hitna pomoć. Na svu sreću, situacija se brzo smirila.