14.06.2024.

11:00

Foto: Informer

Sport

Škoti svim srcem uz "orlove": Napred Srbija, možete da dobijete Englesku! (VIDEO)

Fudbalska groznica trese Evropu budući da je do starta kontinentalnog takmičenja ostalo manje od 12 sati! Čast da otvore turnir pripala je reprezentacijama Nemačke i Škotske, a iako se očekivalo da će "panceri" imati veću podršku navijača, Tartan armija odgovorila je ogromnom posetom u gotovo svim gradovima Nemačke! 

Naravno, najviše ih ima u Minhenu gde će biti odigran duel protiv Nemačke, ali broj Škota ne zaostaje ni u drugim gradovima Bavarske. Ostrvljani su se u Nemačku sjatili iz svih krajeva sveta, jedna grupa stigla je čak iz Kanade! 

Pored toga što veruju da će danas savladati Nemačku, Škoti su ubeđeni da Srbija ima kvalitet da pobedi Englesku u nedelju od 21 čas u Gelzenkirhenu. 

- Došli smo iz Kanade, ali smo Škoti, preselili smo se tamo 2002. godine. Na Evropsko prvenstvo se dolazi jednom u životu, novac nije bitan... Očekujem da sutra pobedimo Nemačku, a da Srbija savlada Englesku. Siguran sam! Mi uvek navijamo za sve rivale Engleske - rekao je navijač Tartan armije. 

Sa druge strane ima i onih realnijih koji smatraju da će danas protiv Nemačke doći do remija. No, i ta grupa veruje da će Srbija pobediti Englesku. 

- Dolazimo iz Arbrota, na severo-istoku Škotske. Nadamo se da će biti 1:1, nerešno. Naravno da verujemo da ćemo proći grupnu fazu - rekli su Škoti, a potom dodali. 

- Napred Srbija, možete da ih pobedite! Oni su jak tim, ali verujemo u Srbiju. 

Nadaju se Škoti da će Srbija i njihova reprezentacija u budućnosti ponovo odmeriti snage te da će biti u prilici da posete našu zemlju. Budući na podršku koju nam pružaju, nema dileme da bi bili sjajno dočekani. 

Informer