14.06.2024.

13:55

Foto: Foto: Starsportphoto

Sport

Vlahović o Kejnu: On je najbolji na svetu, ne želim sebi da namećem pritisak!

Nešto više od 48 sati ostalo je do prvog meča reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu. "Orlovi" se 16. juna od 21 čas u Gelzenkirhenu sastaju sa Engleskom, a tim povodom se danas pred novinarima pojavio napadač našeg nacionalnog tima - Dušan Vlahović. 

Mediji iz Engleske dobili su uvodnih desetak minuta, a jedan od novinara pitao je Vlahovića da se uporedi sa Harijem Kejnom. Ipak, srpski napadač nije želeo da nameće sebi pritisak i takmičiti se sa jednim od najboljih golgetera sveta. 

- Kejn je postigao preko 50 golova ove sezone, u ovom momentu je jedan od najboljih napadača na svetu. Ne želim da namećem sebi pritisak i da se poredim sa njim. Igra na sajajnom nivou već desetak godina, a ja sam još uvek mlad. Naravno, jeste šansa za mene jer ću igrati bez pritiska, od njega svi očekuju da osvoji EURO, to je prilika za nas - poručio je Vlahović. 

Informer

 

Nastavio je Englez da traži poređenje sa Kejnom i pitao Vlahovića da li može ikada da dostigne golgetera Gordi Albiona. 

- Pokušaću, radim naporno da postignem što više u fudbalu. Najvažnija je disciplina, a sve ćemo videti na kraju. Imam još 15 godina karijere ispred sebe - dodao je srpski napadač.