Autor: Informer.rs

14.06.2024.

22:31

Foto: Tanjug/AP

Sport

Neće da rizikuju: Španci bez važnog šrafa na "šahovničare"!

Španija kao bivši svetski i evropski šampion nije tako moćna kao ranijih godina, ali svakako ima tim koji može da igra protiv bilo koga i koji mora da se smatra jednim od favorita za medalju.

A dan pre utakmice, Špancima je stigla loša vest. Stoper Ajmeri Laporte najverovatnije propušta subotnji meč, pošto u redovima "furije" ne žele ništa prepustiti slučaju i neće riskirati s njim.

- Videćemo kako će izdržati trening u petak. Nećemo da rizikujemo s njim jer ovde nameravamo da budemo sve do 15. jula. Uvidimo li da postoji minimalni rizik nećemo ga koristiti -  izjavio je selektor Španaca De la Fuente za Radio "Marku".

Informer

 

Tridesetogodišnji Laporte jedan je od standardnih defanzivaca Španije i naravno da će nedostajati ekipi, pitanje je i u kojoj meri.

Umesto njega bi trebalo da zaigra kapiten Real Madrida Naćo Fernandez. Inače, u grupi sa Španijom i Hrvatskom još su Italija i Albanija.

- To je možda najjača grupa na prvenstvu, ali mi smo spremni. Neka rivali, takođe budu zabrinuti zbog nas - rekao je selektor De La Fuente.

Španski selektor nedavno je objavio konačan spisak, ali je izostavio neke zvezde, uključujući Markosa Ljorentea iz Atletiko Madrida. Otpao je i mladi stoper Barselone Pau Kubarsi, ali i sjajni Aleiš Garsija iz Đirone, koji je ovog leta prešao u Bajer Leverkuzen.