15.06.2024.

23:52

Foto: EPAImages

Sport

Poražen, ali ulazi u istoriju! Soboslai oborio rekord Evropskog prvenstva!

Nije se reprezentacija Mađarske proslavila na startu Evropskog prvenstva pošto je u meču prvog kola poražena od Švajcarske sa 3:1. Niko iz čete Marka Rosija neće po lepom pamtiti duel u Kelnu, osim Dominika Soboslaija koji je danas ispisao nove stranice na kontinentalnom takmičenju. 

As Liverpula oborio je rekord star 64 godine pošto je postao najmlađi kapiten u istoriji Evropskog prvenstva. Soboslai ima 23 godine, sedam meseci i 21 dan što ga čini najmlađim još od 1960. godine. 

Iako je veoma mlad - Soboslai iza sebe ima već 43 utakmice u reprezentaciji Mađarske. Danas nije imao svoj dan, ali je uprkos slaboj partiji bio asistent kod jedinog gola "lake konjice" na startu Evropskog prvenstva. 

Informer

 

„Pre nekoliko dana sam saznao da ću biti najmlađi kapiten svih vremena na Evropskom prvenstvu. Ovo je velika čast za mene, a istovremeno bih želeo da se zahvalim Marku Rosiju što mi je ukazao poverenje i što mi je dao priliku da povedem tim na Evropskom prvenstvu”, rekao je Soboslai pre utakmice sa Švajcarskom.