15.06.2024.

22:55

Foto: Tanjug/AP

Sport

Italijani skresali krila "crnom orlu"! Biće drame u grupi smrti! (FOTO/VIDEO)

Duel na stadionu Borusije obeležili su incidenti šiptarskih navijača, kao i skandalozno vređanje naše zemlje, o čemu bi UEFA trebalo da se oglasi! Na terenu je bilo vrlo uzbudljivo, makar na samom startu meča. Nisu navijači kraj malih ekrana stigli ni da sednu u fotelju, a na semaforu je već pisalo 1:0 za Albaniju! Federiko Dimarko je očajno izveo aut i poklonio loptu protivniku! Taj poklon Nedim Bajrami je oberučke prihvatio i matirao Donarumu. Albanci su do prednosti stigli u 22 sekundi meča, što je najbrži gol u istoriji evropskih šampionata!
 

Ipak, puleni Lučana Spaletija nisu pali na psihološkom planu nakon šokantno primljenog pogotka. Štaviše, zaigrali su "azuri" ofanzivno i to im se ubrzo isplatilo - igrao se 11. minut kada je Pelegrini poslao centaršut, a Alesandro Bastoni na drugoj stativi udarcem glavom savladao Strakošu!
 

Taj pogodak dao je krila aktuelnom prvaku Starog kontinenta koji nedugo zatim stiže do potpunog preokreta. Prvotimac Intera Nikolo Barela odlično je reagovao na jednu odbijenu loptu i preciznim udarcem sa ivice šesnaesterca pogodio mrežu Albanije!
 

Nastavila je Italija da napada i stvara šanse i u nastavku prvog poluvremena. Mogao je Federiko Kijeza da povisi prednost svog tima, ali je njegov udarac završio na stativi gola Strakoše.

Informer

Isti igrač prvi je pripretio i u nastavku, tačnije u 60. minutu kada je bio za malo neprecizan. Italijani su od trenutka kada su primili gol u potpunosti preuzeli terensku inicijativu, dok Albanci nisu uspeli da priprete Donarumi, sve do 90. minuta kada je odbrana "azura" ponovo kardinalno pogrešila, ali je golman Pariz Sen Žermena odlično reagovao i spasao svoju ekipu.

Rasplet mečeva prvog kola u grupi B praktično znači da će Hrvati i Albanci u drugoj rundi 19. juna u Hamburgu (15.00) igrati za opstanak u trci za plasman u osminu finala. Dan kasnije u Gelzenkirhenu se sastaju Španija i Italija (21.00) i bod će praktično i jednima i drugima biti dovoljan za plasman u eliminacionu fazu.