16.06.2024.

06:45

Foto: epaimages

Sport

Prst u oko Italijanima! Albanci lomili špagete, pa napenaljeni (VIDEO)

Fudbaleri Italije i Albanije sastali su se u okviru prvog kola grupe B Evropskog prvenstva, a "azuri" su nakon preokreta slavili sa 2:1 i došli do pete pobede protiv Albanije, na isto toliko odigranih mečeva sa ovom selekcijom.

Pre utakmice navijači su napravili uvertiru, imali su bliski susret u gradu. Nakon sitnijih prepucavanja Albanci su uradili nešto što nikako nisu smeli. Provocirali su "azure" tako što su lomili špagete i bacali ostatke uvis. Dok je Albanac lomio špagete jedan Italijan je na kolenima klečao sa suzama u očima i držao se za glavu...

Poznato je da su špageti zaštitni znak italijanske kuhinje, a pogledajte kako su Italijani reagovali na ovu provokaciju, znamo kako je bilo na terenu! 

Albanija je povela golom Nedima Bajramija već u prvom minutu, a preokret i pobedu Italiji doneli su Alesandro Bastoni u 11. i Nikolo Barela u 16. minutu. Federiko Kjeza koji je priznao da je start meča bio prilično iznenađujuć.

- Početak je bio pomalo šokantan, ali reakcija je bila odlična. Mi smo sjajna grupa i uradili smo šta je trener hteo, ali mogli smo i vertikalnije da igramo. Moje stanje? Dobio sam udarac u leđa, ali sve je u redu. Spreman sam da igram tamo gde trener bude tražio od mene.

Sledeći meč Italija igra protiv Španije 20. juna.