Autor: Informer.rs

16.06.2024.

16:52

Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Sport

"Oranje" okrenuo Poljake! Veghorst doneo Holanđanima prva tri boda na EURO!

Gol odluke postigao je Veghorst u 83. minutu i doneo svom timu prve bodove na EURO.

Holanđani su bili zapaženiji u prvom poluvremenu, stvorili su čak 13 šansi za gol, ali samo jednom su uspeli da matiraju Sčešnog.

Sa druge strane Poljaci su se odlično branili, a poveli su u 16. minutu preko Bukse posle centaršuta iz kornera. Međutim, to je bilo sve od njih, pošto su se se igrači "oranja" brzo vratili u meč, a u finišu preokrenuli i došli do pobede.

Holanđani su izjednačili u 30. minutu. Poljaci su napravili veliku grešku na sredini terena, presekao je dodavanje Ake, lopta je došla do Gakpa, koji je uspeo da matira Ščesnog.

Informer

 

Lopta je zakačila odbrambenog igrača i prevarila poljskog čuvara mreže.

Do kraja prvog poluvremena još dve dobre prilike za Holandiju, preko Gakpa i Rejindersa, ali Šćešni je ponovo bio na visini zadatka.

U prvom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena, Depaj je izašao sam na golmana selekcije Poljske, ali šutirao je pored gola.

Informer

 

U drugom poluvremenu prvu veliku priliku propuštaju Holanđani u 54. minutu. Sjajna je to bila polukontra, lopta dolazi do Simonsa koji je šutirao iz prve, ali lopta ide pored gola golmana Šćešnog.

Zapretili su Poljaci u 59. minutu. Kivijor se odlučio za jedan udarac sa 25 metara, lopta je imala nezgodnu putanju, međutim golman Ferbrugen je uspeo da odbrani.

Informer

 

Holanđani su bili konkretniji u drugom poluvremenu, nova prilika u 65. minutu, pokušao je Damfris, lopta odlazi pored leve stative poljskog gola. Isti igrač u novoj prilici u 70. minutu, ali sad Šćešni zaustavlja njegov pokušaj.

U 83. minutu slavlje Holanđana, Lopta dolazi do rezerviste Veghorsta koji je prvi kontakt s loptom pretvorio u pogodak, a ni sjajni Šćešni ništa nije mogao i to je bilo 2:1 za "oranje".

Poljaci su propustili veliku priliku u 90. minutu preko Sviderskog, njegov udarac odbranio je Ferbrugen, pa je do kraja utakmice ostalo 2:1 za Holandiju.