16.06.2024.

19:01

Foto: EPA Images

Sport

KRAJ! Belingem presudio Srbiji! Englezima prva tri boda na EURO! (VIDEO/FOTO)

Gol odluke postigao je Belinfgem u 13. minutu i Gordom Albionu doneo prva tri boda na startu EP.

SRBIJA - ENGLESKA 0:1 (0:1)

Strelac: Belingem u 13. minutu

Žuti karton: Gudelj, Tadić (Srbija)

Grad: Gelzenkirhen.

Stadion: Veltins arena.

Kapacitet: 54.740.

Sudija: Danijele Orsato (Italija)

SRBIJA (3-4-1-2): Rajković – Milenković, Veljković, Pavlović – Živković, Lukić (od 61. Tadić), Gudelj (od 46. Ilić), Kostić (od 43. minuta Mladenović) – S. Milinković Savić – Vlahović, Mitrović (od 60. Jović)

Selektor: Dragan Stojković

ENGLESKA (4-2-3-1): Pikford – Voker, Stons, Guehi, Tripijer – Rajs, Aleksander Arnold (od 69. Galager) – Saka, Belingem, Foden, Kejn

Selektor: Garet Sautgejt

DRUGO POLUVREME

90+4. minut - Kraj utakmice. Engleska je pobedila Srbiju 1:0

90. minut - Igraće se četiri minuta nadoknade

88. minut - Sergej šutira iskosa sa distance, lopta ide pored gola.

82. minut - Vlahović šutira, ma tako je bre, umalo gol, Pikford izbacuje loptu u kornr, a onda pokušava i Birmančević.

77. minut - Prečka za Englesku! Kejn! Kakvu smo sreću imali, ali bravo i za Rajkovića koji je vrhovima prstiju ipak sprečio najgore!

69. minut - Prva izmena Sautejta, umesto Arnolda ulazi Galager.

65. minut -  Lukaaaaa, kakav prijem, užas! Tadić je odradio odličan posao, oduzeo loptu, prevario čuvare i poslao loptu ka našem centarforu, a onda se lopta odbila od Jovića u trenutku kad je hteo da je primi...

Informer

 

60. minut - Nove dve izmene "radi" Piksi. Umesto Mitrovića ulazi Jović, a Lukića menja Tadić.

58. minut - Da li je bio penal, nema VAR-a, da li je Srbija oštećena, Mladenović je ubacio ka Mitroviću, ispred koga deluje TRipije, utisak je da je Englez zakačio našeg kapitena po nozi, ali od najstrože kazne nema ništa! 

Informer

 

55. minut - Jak udarac Arnolda sa distance, Rajković boksuje u teren. Sa tribina se ponovo ori "Kosovo, Srbija"

52. minut - Auuu, da li je moguće da na drugoj stativi nema nikog! Mnogo bolje je Srbija ušla u drugo poluvreme, Vlahović je ubacio u peterac, ali tamo nema nikog. Ljudi, ovo je baš bilo blizu gola!

46. minut - Utakmica je nastavljena. Dragan Stojković je izvršio jednu izmenu tokom pauze, u igru je umesto Gudelja ušao Ivan Ilić.

PRVO POLUVREME

45+2 - Uhhhh, samo korner, a napravila se velika gužva u šesnastercu Engleza, kada je Lukić zavrnuo na peterac. Posle udarca sa ugla bez uzbudđena. Orsato svira kraj prvog dela igre.

45. minut - Igraće se još dva minuta.

43. minut - Kostić mora da napusti teren. Fudbaler Juventusa se povredio i umesto njega je u igru ušao Mladenović. Prinudna izmena, ovo niko nije želeo, ali eto, dogodilo se. 

Informer

 

37. minut - Štetaaaa, napad koji se mirisao na nešto više, Vlahović je završio, tako što je kasnio sa dodavanjem. Pre toga su odlično odigrali Živković i Mitrović.

30. minut - Inicijativa Engleza i dalje, sa tribina se čuje "Srbija, Srbija". Albion želi i drugi gol, Srbija nekako odoleva.

25. minut - Sreća nas je poslužila samo tako. Voker je ostavio iza sebe Pavlovića, a onda očajan udarac fudbalera Mančester sitija, koji je završio na drugoj strani terena na kojoj nikog nije bilo.  

24. minut - Orlovi se polako bude i vraćaju u igru. Sve su opasniji, ali samo do šesnaesterca rivala, tu se onda završava sva priča. 

Informer

 

23. minut - Koškanje Kostića i Belingema. Engleski reprezentativac je posle jedne akcije podigao ruke i pozivao publiku na podršku. Pokušao je Englez da isprovocira Kostića, a treba reći i da su pre toga bili u duelu. Belingem se prvo drao na našeg fudbalera, a onda ga i zakačio. Srećom, sve je ostalo samo na tome.

19. minut - Jaooooooooooo, Mitre! Prvi šut na gol Engleza, prva šansa za Srbiju! Mitrović šutira, posle greške Arnolda i pogađa spoljni deo mreže.

Informer

 

17. minut - Posle datog gola Englezi i dalje dominiraju, Srbija u šoku, pokušavaju "orlovi" da stanu loptu.

13. minut - NIJE DOBRO! Engleska već vodi 1:0! Belingem! Saka je dobio loptu, izbacio ga je Voker, centrirao je sa leve strane, a Belingem natrčao i glavom savladao Rajkovića

7. minut - Filip Kostić je probio po levoj strani, a naš reprezentativac je morao da centrira da lopta ne ode u aut. Naravno, tražio je Vlahovića. Sve je ostalo samo na pokušaju.

4. minut - Na startu meča lopta je više u nogama Engleza, inicijativa je na njihovoj strani. Sa tribina se čuje "Srbija, Kosovo"!

Informer

 

1. minut - Utakmica je počela. sa centra su prvi krenuli engleski fudbaleri.

20.55 - U toku je intoniranje himni, meč uskoro počinje.

20.50 - Kad su naši reprezentativci istrčali na teren, sa razglasa se čuo "Marš na drinu".

20.45 - Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković poslao je poruku reprezentativcima Srbije pred meč s Engleskom.

20.43 - I Englezi trčkaraju pred start utakmice sa Srbijom

20.40 - Srpski fudbaleri se zagrevaju pred utakmicu.

20.37 - Ne pamti se kad je fudbalska reprezentacija Srbije imala ovakvu podršku. Na tribinama Veltins arene nalazi se negde oko 10.000 naših navijača. 

20.30 - Na stadion je stigao i Milenko Marjanović (83) penzionisani ugostitelj iz Kragujevca, ljubitelj fudbala i funkcioner FSS sa sinovima i unucima već je zauzeo svoje mesto na tribinama Veltins arene u Gelzenkirhenu! On je ubedljivo najstariji navijač srpske reprezentacije.

20.21 - Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi na zvaničnoj konferenciji dan pred utakmicu izjavio je da je ekipa spremna i da je vreme napravi iskorak i da se plasira u sledeću fazu takmičenja.

- Znamo da startujemo sa jednim od favorita, ali, radili smo dosta da se pripremimo najbolje što možemo i mislim da smo spremni za izazove ispred nje. Sa trenerske strane smo učinili sve da igrači odrade sve treninge na najvišem mogućem nivou i verujem da i oni jedva čekaju da utakmica počne. U fizičkom smislu i onom taktičkom, uveren sam da smo spremni da se suočimo sa izazovom kakav je Engleska.

20.17 - Huligani su danas napali navijače Srbije u Gelzenkirhenu, ali naši momci su uspeli da se odbrane i da ih prebiju, ekskluzivno  je tokom popodneva otkrio Informer! 

20.12 - "Orlovi" su stigli na stadion. 

20.03 - Selektori Dragan Stojković i Garet Sautgejt saopštili su startere. Na golu Srbije biće Predrag Rajković, nema Dušana Tadića, a Piksi se, kao što je i bilo najavljeno odlučio za Mitrovića i Vlahovića u napadu. Kod Engleza bila je samo dilema ko će igrati zadnjeg veznog u tandemu sa Deklanom Rajsom. Selektor Albiona se odlučio za Aleksandera Arnolda.

Srbija: Rajković – Milenković, Veljković, Pavlović – Živković, Lukić, Gudelj, Kostić – S. Milinković Savić – Vlahović, Mitrović

Engleska: Pikford – Voker, Stons, Guehi, Tripijer – Rajs, Aleksander Arnold – Saka, Belingem, Foden, Kejn

Informer

 

20.00 - Reprezentacija Srbije, posebno Nemanja Gudelj imaće veliku podršku sa tribina, na stadion ulaze superuga Anastasija, otac Nebojša, sestra...

19.50 - U prvom meču naše C grupe Danska i Slovenija odigrali su nerešeno 1:1.

19.58 - Helikopter i dalje obleće iznad stadiona.

Informer

 

19.44 - Stigli su i Dragomirt Lazović i bivši fudbaler Crvene zvezde, sada sportski direktor Radničkog iz Kragujevca Slavko Perović

19.40 - Na utakmicu je stigao i Branko Ružić.

Informer

Informer

Informer

 

19.20 -  Navijači reprezentacije Srbije stižu na Veltins arenu u GelzenKirhenu. Primetno je da je veći broj Engleza, ali prema poslednjim informacijama na tribinama bi trebalo da bude oko 10.000 Srba. U ovim trenucima helikopter nadleće stadion.

19.10 - Na ulicama Gelzenkirhena tokom dana viđen je veliki broj naših navijača, koji su se okupili na mestu koje je 20 minuta udaljeno od centra. Uživaju u pivu, pevaju, vesele se uz popularne pesme naše pevačice Cece Ražnatović i Džeja.  

19.01 - Srpski navijači su od ranog jutra počeli da se okupljaju u centru Gelezenkirhena, a izveštač Informera iz Nemačke Vladimir Tomković zapazio je na ulici momka u crveno-belo-plavim pantalonama, sa jaknom na kojoj piše Srbija. Informer donosi razgovor sa navijačem koji će i večeras na stadionu privući veliku pažnju.

19.00 - Dobro veče i dobrodošli na blog uživo utakmice Srbija - Engleska na portalu Informer.rs.