17.06.2024.

00:39

Foto: EPAIMAGES

Sport

Srbija iznenadila Sautgejta: Patili smo zbog njih, jak su tim!

Gordi Albioni su na Evropsko prvenstvo stigli sa epitetom prvog favorita za titulu, ali su već u prvom kolu naleteli na pakleno tešku prepreku. Srbija je, mimo svih očekivanja, pošteno namučila Englesku u Gelzenkirhenu, no, nažalost to nije bilo dovoljno da "orlovi" dođu do boda na startu turnira. 

Nakon meča, selektor Engleske - Geret Sautgejt, bio je zadovoljan zbog činjenice da je njegov tim slavio sa 1:0, a iskoristio je priliku da pohvali igru Srbije. 

- Srbija je jak tim. Morali smo da patimo, što mislim da je zaista dobro za nas. Mislim da je to što smo odbranili gol na način na koji smo to uradili bilo dobro za nas. Zaista sam bio zadovoljan većim delom igre, u drugom poluvremenu nije bilo kako sam želeo, ali je veoma važno što smo pobedili - poručio je Geret Sautgejt. 

Informer

 

Naravno, najviše pohvala dobio je strelac jedinog gola - Džud Belingem. Vezista Real Madrida odigrao je još jedan spektakularan meč, a u superlativu je o njemu govorio i Geret Sautgejt. 

- On piše sopstveni scenario. Sve je kod njega u pravom tajmingu, od trčanja do izgradnje napada. Mislim da su svi naši napadači izgledali zaista dobro. Uveren sam da ćemo u nastavku takmičenja postići još golova - podvukao jej selektor Engleske. 

Srbija naredni meč igra protiv Slovenije, dok će Engleska odmeriti snage sa Danskom.