17.06.2024.

02:22

Foto: Starsportphoto

Sport

Hitna reakcija iz Saveza! Srbija traži kaznu za šiptarskog provokatora (VIDEO)

Skandalozne scene obeležile su minute uoči početka utakmice prvog kola u okviru grupe C na Evropskom prvenstvu između Srbije i Engleske. Jedan od šiptarskih novinara došao je sa kamerom pod tribinu gde su bili smešteni srpski navijači i pokušao da ih isprovocira sramnim gestikulacijama. 

Reč je o novinaru Arilndu Sadikuu iz lažne države Kosovo koji je navijačima Srbije pokazvao "dvoglavog orla" - simbol "Velike Albanije". Naravno, izazvalo je to burne reakcije među pristalicama "orlova". 

Budući da je meč Srbije i Engleske počinjao kroz nekoliko minuta, iz Saveza se nisu odmah oglasili, ali vrlo brzo nakon meča stiglo je zvanično saopštenje. Naime, portparol naše reprezentacije - Milan Vuković, zatražio je od UEFA da akreditacija "novinara" - Arilnda Sadikua, bude odmah ukinuta. 

"U ime FSS-a uputio sam protest UEFA (medija odeljenju) sa zahtevom da se odmah reaguje, da se pomenuti "novinar" kazni, da se kazni mediji i da im se momentalno oduzme akreditacija", navodi se u saopštenju portparola FSS-a - Milana Vukovića. 

Savez u daljem saopštenju navodi da će uz molbu poslati video i sliku kako bi UEFA imala kompletnu sliku oko sramnog događaja na "Šalke Areni". Odogovor iz UEFA očekuje se sutra. 

Podsećamo, današnji duel imao je još jednu ružnu uvertiru budući da su navijači Srbije napadnuti u centru Gelzenkirhena od strane šiptarskih i engleskih huligana.