17.06.2024.

11:40

Foto: EPA Images

Sport

Neće svi gledati EURO! Prenos ove utakmice je zabranjen u jednoj zemlji!

Čitava Evropa pa i svet uživaju ovih dana u mečevima Evropskog šampionata koji se održava u Nemačkoj. Usled rata sa Ukrajinom, reprezentaciji Rusije zbog sankcija nije dozvoljeno da učestvuje u kvalifikacijama, pa samim tim ni da nastupi ne EP. No i pored toga, televizija "Meč TV" nosilac je prava prenosa sa turnira u Nemačkoj tako da ljubitelji fudbala mogu kraj malih ekrana da uživo prate utakmice, tačnije većinu mečeva!

Informer

Izuzetak su utakmice koje će igrati Ukraijna, što je svojevrsni embargo Rusa, koji će prvi put stupiti na snagu danas kada se u Minhenu u okviru grupe E sastaju Rumunija i Ukrajina. Zapravo, Rusi su doneli odluku da bojkotuju sve mečeve Ukrajinaca u grupnoj fazi, pa tako neće biti ni direktnog prenosa mečeva Slovačka - Ukrajina 21. juna (15.00) u Dizeldorfu, odnosno Ukrajina - Belgija koji je na programu 26. juna (18.00) u Štutgartu.

Informer

Zapravo, navijači u Rusiji biće u prilici da pogledaju meč Ukrajinaca samo u slučaju da se ta reprezentacija plasira u polufinale, a šanse za tako nešto su minimalne. Rumunija i Ukrajina do sada su se sastale pet puta i naše komšije ostvarile su dva trijumfa, naspram tri pobede Ukrajinaca.