17.06.2024.

15:30

Foto: Starsportphoto

Sport

Bolest! Šiptari tužili Srbe UEFA

Koliko su Šiptari poludeli govori to što su tužili navijače Srbije zbog rasističkih poruka (?!) iako pristalice našeg tima nisu nikoga vređale, niti razvijale bilo kakav uvredljiv transparent.

Uneli su zastavu "Kosovo je Srbija" i isto to uzvikivali, ali Šiptare očigledno istina toliko boli da su pisali UEFA, mada nije poznato kakvu taćno kaznu očekuju s obzirom na to da i nema osnovu za nju. 

"Fudbalski savez Kosova obaveštava javnost da je zvanično reagovao kod UEFA zbog prikazivanja zastava, slogana i povika srpskih navijača sa političkim, šovinističkim i rasističkim porukama protiv Kosova tokom utakmice Srbija - Engleska. FFK je u žalbi koju je podnela sa neophodnim dokazima UEFA, zahtevala stroge disciplinske mere protiv Fudbalskog saveza Srbije", navodi se, između ostalog, u saopštenju.

Postoji mogućnost da su se Šiptari na ovakav potez odlučili jer je Fudbalski savez Srbije prijavio novinara Arlinda Sadikua jer je provocirao srpske navijače. Za razliku od njih, FSS ima osnova da traži kaznu za neprofesionalnog novinara i mrzitelja Srba.