17.06.2024.

19:57

Foto: Tanjug/AP

Sport

Slovačka napravila najveću senzaciju! Belgija poražena posle niza malera!

Belgija je bila apsolutni favorit na ovom meču, međutim Slovačka je od prvog momenta krenula hrabro. Puleni Frančeska Kalcone su pokazali srce i dokazali su da nisu ekipa koju bi trebalo otpisivati Ovo je  do sada najveća senzacija u prvom kolu takmičenja starog kontinetna.

Pored toga mora se priznati da Belgija danas nije imala sreće, pošto su im dvala gola poništena. Dva puta je Romelu Lukaku digao na noge navijače svoje reprezentacije, ali bilo je uzalud. 

Već u sedmom minutu desio se propust u defanzivi "crvenih đavola", to su slovački reprezentivci sjajno iskoristili.  Koen Kastelans je uspeo da odbrani prvi udarac rivala, ali na pravom mestu se našao Ivan Štranc i poslao loptu u mrežu Belgije.

Informer

Nije to obezhrabrilo Belgijance, išli su hrabro prema golu protivnika. Kapiten Kevin De Brujne je briljirao na terenu.  U 21. minutu, Lenard Trosar je imao idelanu šansu, pogrešio je slovački golman Dubravka, međutim igrač Arsenala  nije iskoristiop prazan gol.

Činilo se da popušta koncetracija reprezentaciji Slovačke kako vreme odmiče, ipak daleko od toga da su bili bezopasni. Belgija je uglavnom pokušavala preko centaršutova, dok su "sokolovi" strpljivo čekali šansu kako bi duplirali rezultat.

Idealna prilika je bila iz kontre u 44. minutu. Povukao je loptu Kucka, a onda je uputio precizan centaršut prema Haralsinu koji je dočekao loptu na volej, a potom je snažno opalio, ali intervenisao je dobro iskusni golman na suprtonoj strani.

Informer

Nastavila je Belgija sa presingom i u drugom poluvremenu. Gol je visio u vazduhu. U 59. minutu najbolji strelac u istoriji reprezentacije Belgije Romelu Lukaku je uspeo da zatrese mrežu. Međutim, glavni arbitar je odlučio da konsultuje VAR. Nakon određenog vrmeena, odlučio je da je ipak u pitanju minijaturni ofsajd, tako da su se bez potrebeb radovali Belgijanci.

Vreme je odmicalo, igrači u bordo dresovima su bili uporni, a onda Romelu Lukaku ponovo uspeo da postigne pogodak u u 86. minutu. Ponvoo su proslavili pogodak, a onda je drugi put usledila VAR provera. Ustanovljeno je da početkom akcija Openda igrao rukom tako da je gol poništen na opšte oduševljenje navijača Slovačke.

Informer

Imaće za čim da žale Belgijance, nije ih htelo danas, međutim Slovačka je potpuno zaslužila tri boda zbog sjajnog zalaganja na terenu cele ekipe.

Slovačka je tako napravila najveći podvig za sada na Evropskom prvenstvu, a za ovaj dan se može reći da je pun iznenađenja. Prvo je Rumunija šokirala Ukrajinu sa 3:0, a sada se desilo i ovo.