18.06.2024.

12:15

Foto: Starsportphoto

Sport

Kostić još nije izgubljen!? Ligament oštećen, ali ima nade...

Kostić je jutros bio na lekarskim pregledima i na snimanju kolena magnetnom rezonancom. Potvrđeno je da je došlo do povrede bočnih, odnosno lateralni kolateralnih ligamenata (LCL), ali to još ne znači da će igrač Juventusa propustiti ostatak prvenstva Evrope.

Za sad je samo sigurno da neće biti u konkurenciji ta tim u četvrtak, ali postoje šanse, mada se niko ne usuđuje da kaže u procentima kolike su, da se Filip oporavi do utakmice sa Danskom. Pogotovo ako meč sa crveno-belima sa severa Evrope bude imao veliki rezultatski značaj za Srbiju, a nadamo se da hoće, onda postoji šansa da Kostić stisne zube i odigra taj meč.

Njega, doduše, danas u toku dana očekuje još jedan pregled koji će još preciznije pokazati stepen povrede, kao i koliko je vreme potrebno za oporavak i mirovanje. Tad će definitivno biti poznato da li je Kostić okončao EP.

Podsetimo, on je pred sam kraj prvog poluvremena meča sa Englezima ostao da leži na zemlji sa bolnom grimasom na licu i držeći se za koleno. Samo nekoliko trenutaka pošto je lekarska služba ušla na teren, selektor Dragan Stojković dobio je signal da mora da zameni Kostića.

Informer

Sreća u nesreći i ono što može da hrabri ostatak tima i navijače jeste činjenica da je Filip Mladenović odigrao odličnu partiju protiv Ostrvljana. Ne samo što je njegovim ulaskom znatno "umrtvljen" Saka, koji nam je prethodno pravio silne probleme, već je igrač Panatinaikosa bio akter i najopasnijih akcija "orlova".