18.06.2024.

16:58

Foto: EPAIMAGES

Sport

Zabranjena zastava Rusije na EP? Oglasili se iz UEFA i otkrili kako stoje stvari! (FOTO)

Kako prenosi sportski novinar iz Engleske Sem Strit, ruske zastave dozvoljene su na svim mečevima osim onih u kojima igraju Ukrajinci.

"UEFA je potvrdila da ruske zastave nisu zabranjene na stadionima tokom Evropskog prvenstva. Navijačima je zabranjeno da unose ruske zastave samo tokom utakmica Ukrajine, što može da se protumači kao provokacija", prenosi pomenuti novinar svoja saznanja iz UEFA.

Kao što može da se vidi na fotografiji, ruske zastave bile su istaknute i na utakmici Srbija - Engleska, na tribini sa našim navijačima. Bratske odnose između te dve države potvrdio je i Jegor Titov, nekadašnji ruski fudbaler, koji je poručio da navija za "orlove" na Evropskom prvenstvu.

- Engleska je brzo povela, a onda se adaptirala Srbiji. Kako kažu, Srbi su naša braća. Dobro su se borili i mogli su da urade nešto protiv Engleske. Mislim da će se taj trend nastaviti i da neće biti jasnog favorita - rekao je nekadašnji fudbaler za "Sport Ekspres".

Pojedini mediji preneli su da će zabraniti ruske zastave tokom Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Očigledno to važi samo za mečeve u kojima igra Ukrajina. 

Nemačke vlasti su ranije saopštile da bi trebalo da na stadionu, i u krugu za navijače, budu samo zastave timova učesnika utakmice. To je zaštitna mjera da se izbjegnu eventualne provokacije, u slučaju isticanja izraelskih ili palestinskih zastava.