18.06.2024.

19:57

Foto: Tanjug/AP

Sport

Turci evrogolovima do prve pobede! Dva "projektila" i kontra za kraj srušila debitante iz Gruzije! (VIDEO)

Turci su slavili evrogolovima Muldura u 26. i Gulera u 65 i Aktuhoglu u 90+6 minutu. Gruzini su stigli do izjednačenja preko Milkautadzea u 32. minutu, ali su imali svoje šanse, posebno u finišu utakmice.

Velika borba na terenu, dosta šansi na obe strane, ali i atraktivni golovi.

U desetom minutu velika prilika za Tursku, Ajhan pogađa stativu, a dva minuta kasnije uzvraćaju Gruzijci preko Mekvabišvilija, bez promene rezultata na semaforu.

Slavlje Turaka u 25. minutu. Mert Muldur je uhvatio sjajan volej i zakucao loptu u mrežu golmana Mamardašvilija za vodstvo od 1:0.

Minut kasnije Kenan Jildiz postiže drugi pogodak za Tursku, ali isti je poništen zbog ofsajd pozicije nakon što je stigla reakcija iz VAR sobe.

U 32. minutu istorijski trenutak za Gruzijce. Mikautadze postiže prvi gol za Gruziju na velikim takmičenjima i to je bilo 1:1, asistent je bio Kohorašvili. To je bio i rezultat prvog poluvremena.

Prva pretnja u nastavku u 57. minutu, Čalhanoglu je pokušao iz slobodnog udarca, ali Mamardašvili zaustavlja njegov pokušaj.

A onda, magija u Dortmundu. Loptu je uzeo Arda Guler i u 65. minutu postigao golčinu koja će verovatno da konkuriše i za gol Evropskog prvenstva. To je bilo 2:1 za Tursku. O golu Gulera dugo će se pričati.

Mogla je Gruzija brzo da uzvrati, ali u 70. minutu iz dobre situacije Kohorašvili pogađa prečku turskog gola, ostalo je 2:1.

Do kraja utakmice Gruzijci su pokušavali da dođu do izjednačenja, Turci su mirno čekali svoju šansu, a jedna takva se ukazala u 86. minutu, sjajno je glavom šutirao Jazici, ali Mamardašvili odličnom intervencijom spašava Gruzijce.

U sudijskoj nadoknadi vremena velika prilika za Gruzijce u 93. minutu, Kohorašvili je šutirao iz dobre pozicije, lopta odlazi malo pored gola protivnika, a u 96. minutu Akturoglu posle kontre na prazan gol postiže treći pogodak za Tursku za konačnih 3:1

U drugom meču prvog kola grupe F od 21 sat u Lajpcigu svoj duel igraju selekcije Portugala i Češke.