19.06.2024.

08:41

Foto: tanjug/ap

Sport

Bruka, da li imate obraza? Šiptari provocirali Srbiju, sramna kazna UEFA, baš ih briga

Albanci su u prvom meču na Evropskom prvenstvu poraženi od Italije sa 2:1, a navijači su bili u fokusu pre i tokom utamice. Oni su na teren ubacivali predmete, palili su baklje, a jedan je ušao na teren, uz stanbdardne provokativne poruke i uvrede na račun Srbije.

Usledila je "kazna" UEFA od samo 37.375 evra.  Samo 10.000 evra su kažnjeni za prenošenje neodgovarajućih poruka tokom prenosa, kao što je simbol dvoglavog orla, zastave terorističke OVK... Tačnije, sa 10.000 evra su kažnjeni zbog paljenja vatrometa, 12.375 evra Albanija mora da plati za bacanje predmeta, 5.000 košta upad navijača na teren, a samo 10.000 evra platiće za emitovanje neprikladnih poruka. Sramota!

Informer

UEFA očigledno nema nikakav problem sa simbolima "Velike Albanije“, političkim i drugim militantnim porukama. Šiptarima su na ovaj način poslali poruku da i dalje mogu da provociraju Srbe, vređaju i rade što hoće. 
 

Podsećamo, UEFA je pokrenula postupak protiv naše reprezentacije nakon meča sa Englezima (1:0) u prvom kolu C grupe zbog ponašanja navijača i određenih dešavanja sa tribina. Takođe, videćemo da li će UEFA reagovati i nakon provokacija albanskog "novinara", koji je tokom utakmice sa Englezima provocirao srpske navijače na stadionu i pokazivao "dvoglavog orla" zbog čega je FSS tražio da mu se oduzme akreditacija. Ako je suditi po prethodno pomenutoj kazni, "novinar" bi mogao da bude nagrađen zbog bezobrazluka, a ne sankcionisan.