19.06.2024.

16:56

Foto: Informer

Sport

SASTAV: Piksijeve 4 velike rokade za Slovence!

Selektor Dragan Stojković Piksi zbog toga je rešio da napravi četiri velike rokade kako bi sastavio tim sposoban da sruši Slovenc!

Vratiće se na oprobani recept koji je Srbiji doneo toliko radosti i uspeha u protekle tri godine. Šef stručnog štaba „orlova“ odlučio je da za sutrašnji meč, koji je Nikola Milenković ocenio kao biti ili ne biti za Srbiju, vrati u startnih 11 kapitena Dušana Tadića.

Nema sumnje da će, pre nego što utakmice počne i ma kako da se završi, biti spekulacija da li je Piksi svakako to planirao i ranije ili je Tadića uvrstio u tim pod pritiskom zbog kapitenovog izliva nezadovoljstva posle Engleske. Fudbaler Fenerbahčea, međutim, jeste srce i duša našeg nacionalnog tima i njegov povratak u starnu postavu s nestrpljenjem čekaju navijači, ali i skoro svi igrači.

Informer

Možda se jedino Sergej Milinković-Savić neće radovati selektorovom izboru početnog tima za Slovence, jer za vezistu Al Ahlija nije predviđeno mesto. On će meč početi s klupe, dok će iza Tadića kao defanzivni ili centralni vezni dejstvovati Saša Lukić i Ivan Ilić.

To znači da nije samo Milinkovića-Savića slabija partija protiv Engleske koštala mesta u timu, već i Nemanju Gudelja.

Informer

Pitanje povratka kapitena je ono što Srbiju najviše zanima i od toga smo morali da krenemo. Promena će, međutim, biti i na golu, jer će se među stative vratiti Vanja Milinković-Savić. Zašto? E, to u ovom trenutku znaju samo Piksi i njegovi saradnici. Iznenađenje bilo kad je sklonio Vanju i u startere za meč sa Ostrvljanima uvrstio Predraga Rajkovića, a još veće je što je golman Majorke posle sasvim dobro odrađenog posla opet dobio kartu za klupu.

Informer

Defanzivna trojka ostaće u nepromenjenom sastavu i nepromenjenoj postavci u odnosu na prvih 90 minuta. Desni štoper biće Miloš Veljković, centralni Nikola Milenković, a levi Strahinja Pavlović.

Desni bok pokrivaće Andrija Živković, a posle povrede Filipa Kostića i odlične partije u drugom poluvremenu protiv „Gordog Albiona“ mesto uz levu aut-liniju bukirao je Filip Mladenović.

Ono što će navijače jednako da obraduje kao povratak Tadića jeste činjenica da će „orlovi“ ponovo izaći na terenu sa napadačkom postavkom. Nadamo se samo da će ovaj put od starta nametnuti ritam, pritisak, „zaključati“ loptu i dominirati terenom, te da u formaciji sa dva špica, Vlahovićem i Mitrovićem, neće prvih 20 minuta prepustiti protivniku.

Informer

Slovenci su idealan rival da Srbija odigra sa dva špica i da se oni upišu u strelce. Vlahović da pretvori u gol silnu želju i motivaciju s kojom je došao u Nemačku, a Mitrović da podseti selektora Stojkovića i sve kojima je podsećanje potrebno da u tandemu sa Tadićem predstavlja ubistvenu kombinaciju. Kao kad mu je kapiten namestio gol protiv Švajcarske na Mundijalu 2018. ili protiv istog rivala u Kataru 2022.

Informer