19.06.2024.

16:47

Foto: EPA

Sport

Težak skandal na EP! Hrvatski i albanski ekstremisti uglas skandirali "ubij Srbina"! (VIDEO)

Sramne uvrede jasno su se čule tokom televizijskog prenosa. Sve je krenulo od hrvatskih navijača, a u uvredama prema Srbima i srpskom narodu priključili su im se i Albanci. Čitav stadion u Hamburgu je odzvanjao od sramotnih reči, iako Srbija nije bila na terenu. Dok su jedni urlali "ubij Srbina", drugi su uzvraćali "Srbe na vrbe"!

To je samo nastavak serije užasnih napada prema našim navijačima u Nemačkoj, koji su na udaru otkako je počeo šampionat Evrope. Što se tiče međusobnog meča Albanije i Hrvatske, skandiranje i vređanje počelo je u 59. minutu i trajalo je nekoliko minuta.

Ovako nešto moglo je i da se očekuje. Naime, navijači ove dve reprezentacije su se uoči ovog duela ujedinili u mržnji prema Srbima, što ste mogli da pročitate u posebnoj vesti.

Provokacije prema našem narodu počele su maltene od prvog dana kako su "orlovi" došli u Nemačku. Najdrastičniji, sve do danas, bio je albanski novinar Arlind Sadiku, kojem je nakon provokacija protiv Srba, oduzeta akreditacija od strane UEFA.