19.06.2024.

17:10

Foto: EPA Images

Sport

Kakav šok za Hrvate! 'Kockasti' ispustili trijumf protiv Albanije u 95. minutu (FOTO/VIDEO)

Koliko se samo viceprvak sveta iz 2018. mučio protiv selekcije koju sa klupe vodi čuveni brazilski as Silvinjo. Sve do samog finiša utakmice na stadionu u Hamburgu činilo se da je Hrvatska "na konopcima" i da će posle debakla protiv Španije na premijeri doživeti još jedan šamar. Ipak. uspela je da napravi preokret za samo 120 sekundi, a onda i da u 95. minutu ostane bez celog plena.

A druge strane Albanija je ozbiljno motivisana i na krilima mnogobrojnih navijača na tribinama ušla u meč, krenula da preti od samog starta, a to joj se i isplatilo u 11. minutu.

Asani je odlično centrirao sa desne strane, bukvalno u glavu pogodio Lačija, koji je sa šest-sedam metara glavom nadmudrio Livakovića.

Bio je to hladan tuš za "šahovničare", kod kojih je bila očigledna nervoza u igri. Pokušavao je kraj aut-linije selektor Dalić da podigne svoje momke, ali ništa im nije išlo u prvom poluvremenu.

Ponovo se u nekoliko navrata obrukao Petković lošim reakcijama, dok je Brozović bezuspešno pokušavao udarcima sa distance. U jeku tih napada, ozbiljnu grešku Modrića i presečen pas pokušao je da kazni Aslani, ali je tada Livaković bio uspešniji.

Odlučio je kormilar "kockastih" da na pauzi napravi dve izmene, na teren je poslao Pašalića i Sušića, a nešto kasnije i Budimira, a to mu se itekako isplatilo.

Prvo je u 74. minutu, na sjajnu asistenciju Budimira, dobro reagovao Kramarić, primio loptu na oko 13-14 metara iskosa s leve strane, namestio se i pogodio bliži ugao gola Strakoše.

Nije stigla euforija još ni da se stiša, a nakon dva minuta usledio je potpuni preokret. Ovog puta je akcija išla po levoj strani, Budimir je vratio povratnu, Sučić šutirao sa oko desetak metara, a Đasulu pogodila lopta i završila u mreži.

I kada su svi na "Volks parku" očekivali kraj i trijumf Hrvatske, usledio je novi šok. Po levoj strani je prošao Mitaj, uputio centaršut po zemlji, Šutalo je očajno reagovao, a Đasula sa penala šutirao i doneo veliki bod Albancima.

Inače, ovaj meč obeležile su i skandalozne scene na tribinama. Navijači obe selekcije ujedinili su se u mrži prema Srbiji, pa se u jednom momentu čulo čak i sramno skandiranje "ubij Srbina". Takođe, ponovo su bila vidljiva obeležja terorističke organizacije UČK, dok su mnogi pokazivali i simbole "albanskog orla".

 Podsetimo, Silvinjove izabranike u poslednjoj rundi (24. juna) čeka duela sa Španijom u Diseldorfu, dok će Hrvati snage odmeriti sa Italijom na "Red Bul areni" u Lajpcigu.