19.06.2024.

17:49

Foto: EPAIMAGES/Reuters

Sport

Saliba smiruje navijače: Mbape je bolje, ali...

Uspela je reprezentacija Francuske pobedom da otvori učešće na Evropskom prvenstvu pošto su u prvom kolu, uz dosta muke, savladali Austriju sa 1:0. Teško izvojevana tri boda ostala su u senci povrede koju je u finišu meča nakon sudara zadobio Kilijan Mbape. Novopečeni as Real Madrida doživeo je prelom nosa zbog čega je, navodno, odmah operisan. 

U taboru Francuske trude se da što manje informacija o stanju Kilijana Mbapea iznose u javnost. Saopštenja o njegovom stanju nije bilo, a još uvek nije poznato da li će brzonogi ofanzivac uopšte biti u prilici da nastavi turnir u Nemačkoj. 

Danas se pred medijima u Paderbornu pojavio njegov saigrač - Vilijam Saliba. Štoper Arsenala dobio je pitanje vezano za Mbapeovo stanje, ali ni on nije mogao mnogo toga da kaže. 

Informer

 

- Video sam ga jutros, bio je malo bolje. Mislim da je otišao na još testova... Ne znam ništa, ali kada smo se sreli bilo mu je bolje - kratko je rekao Saliba. 

Francuzi naredni meč na Evropskom prvenstvu igraju u petak protiv Holandije, taj duel mnogi smatraju derbijem grupe, a ishod tog meča mogao bi da utiče na plasman dveju reprezentacija. U slučaju da "trikolori" ne osvoje prvo mesto situacija za njih se značajno komplikuje i već u četvrtfinalu bi mogli da nalete na nešto težag rivala.