19.06.2024.

20:10

Foto: EPA Images

Sport

Selektor Hrvata besan: Dva različita poluvremena, bilo je jako loše!

Reprezentacija Hrvatske odigrala je nerešeno sa Albanijom (2:2) u okviru drugog kola grupe B. Dalićevi izabranici trenutno su u nezavidnoj poziciji posle dve odigrane utakmice na kontinentalnom šampionatu. Nakon poraza od Španije (3:0) i današnjeg remija koji se igrao na stadionu u Hamburgu, Hrvati imaju samo jedan bod, koji im poptilično otežava plasman u osminu finala. 

Selektor “kockastih” je po završetku meča podelio prve utiske, te istakao da su dva poluvremena koja je njegov tim odigrao bila potpuno suprotna.

- Nije lako, bila je jako teška utakmica, dva različita poluvremena. U drugom delu dali sve od sebe da povedemo i na kraju primimo gol u završnici. Ali još smo u igri i sve je u našim rukama, drugo poluvreme ohrabruje, prvo je bilo jako loše. Ipak, pobeda protiv Italije nas vodi dalje - izjavio je Dalić na početku razgovora za hrvatske medije.

Informer

Detalj sa meča Hrvatska - Albanija

Dalić se u odnosu na utakmicu sa Španijom, ovog puta opredelio za tri promene u sastavu kako bi ekipa dobila na brzini, što je rezultiralo za nijansu boljim ishodom.

- Hteli smo preko bokova više proboja sa svežim Perišićem i Juranovićem. Prvo poluvreme smo sporo okretali stranu. Ideja je bila da imamo bolji proboj, kao i da s Petkovićem imamo više izbora u napadu. Prvo poluvreme je bilo sporo i tromo, protivnik stoji iza lopte i ne možeš ga probiti. Kada smo stavili brže igrače, to je bilo rešenje - objasnio je Dalić.

Selektor Hrvatske dodaje i da pristup njegovih igrača nije bio problem, već da je protivnička selekcija definitvno opravdala ulogu favorita.

Ne možemo reći da netko nije hteo, ali protivnik postigne gol na početku i zatvori se. Nismo imali loš pristup, nije išlo jednostavno, presporo i pretromo je bilo. Drugo poluvrijeme je bilo drugačije, pokidali smo se da se vratimo i onda primimo gol. Na kraju smo se bespotrebno povlačili - zaključio je Dalić.

"Kockasti" se u trećem kolu Evropskog prvenstva sastaju sa selekcijom Italije, i na tom meču će morati da ostvare pobedu ukoliko žele da prođu u narednu fazu kontinentalnog šampionata.