19.06.2024.

23:53

Foto: EPAIMAGES

Sport

Čista emocija! Evo kako je turski komentator preneo golčinu Arde Gulera (VIDEO)

Drugo kolo grupne faze na Evropskom prvenstvu počelo je danas, a fudbalski sladokusci su već sada imali priliku da vide nekoliko spektakularnih golova. Seriju je u ponedeljak započeo Nikola Sanču, kapiten Rumunije pocepao je ukrajinsku mrežu sa dvadesetak metara. Nešto kasnije, prelep pogodak upisao je Razvan Marin, ali ih je sve nadmašio Arda Guler. 

Talentovani turski reprezentativac imao je mnogo problema sa povredama tokom prethodnih godinu dana zbog čega nije dobio pravu šansu u Real Madridu. Ipak, selektor Vinčeco Montela rešio je da ga uvrsti u sastav za Evropsko prvenstvo, a mladi Guler vratio mu je na spektakularan način prelepim golom u duelu protiv Gruzije. 

Guler je ispisao nove stranice fudbalske istorije budući da je postao najmlađi debitant-strelac na Evropskim prvenstvima. Rekorder je do juče bio Kristijano Ronaldo koji je davne 2004. godine bio strelac sa 19 godina i 128 dana. Sa druge strane, Arda Guler je gol postigao sa 19 godina i 114 dana. Dakle, dve nedelje ranije. 

O golu mladog Turčina priča se širom sveta i Evrope, a na društvenim mrežama je "viralan" postao snimak turskog komentatora. Zaista, nije potrebno da razumete jezik da bi shvatili u kakavom transu je utakmicu prenosio poznati komentator - Ozkan Octurk sa "TRT Sporta". 

Mediji na Evropskom prvenstvu omogućili su Octurku da u miks zoni pronađe Ardu Gulera i pusti mu reakciju nakon njegovog gola.