20.06.2024.

21:00

Foto: EPAIMAGES

Sport

Golom protiv Slovenije - Jović postao rekorder! Srbin pretekao Albanca i ispisao stranice fudbalske istorije (VIDEO)

Samo jedan dan albanski fudbal imao je rekordera Evropskog prvenstva. Klaus Đasula postigao je gol u 94 minutu i 23 sekundi za 2:2 protiv Hrvatske i tako postao strelac najkasnijeg izjednačujućeg gola na kontinentalnoj smotri. Ipak, 24 časa kasnije nove stranice fudbalske istorije ispisao je naš - Luka Jović! 

Golgeter Milana matirao je Jana Oblaka za 1:1 na meču Srbije i Slovenije, a osvojeni bod sačuvao je šansu "orlova" da se plasira u nokaut fazu Evropskog prvenstva. Jović je bio najviši nakon kornera i glavom loptu skrenuo u mrežu "zmajčeka". 

Gol protiv Slovenije oborio je rekord Klausa Đasule budući da je Jović bio strelac u 95. minutu i jednoj sekundi. Naravno, rekord se ne odnosi na produžetke. 

"Protiv Škotske sam isto u 95. dao, ali posle penala nismo otišli na EURO. Sada će biti drugačije nadam se", rekao je Jović nakon utakmice u Minhenu. 

"Orlove" 25. juna očekuje ključni meč na Evropskom prvenstvu protiv Danske. Pobeda nad crveno-belima obezbedila bi Srbiji mesto u nokaut fazi kontinentalne smotre.