21.06.2024.

09:06

Foto: EPAIMAGES

Sport

Motiv više za Dansku protiv Srbije! Eriksen ispisuje nove stranice istorije!

Uspela je reprezentacija Srbije golom u poslednjim momentima meča protiv Slovenije da pobegne sa ivice ambisa i sačuva šanse za plasman u nokaut fazu Evropskog prvenstva. Za izlazak iz grupe "orlovima" će biti potrebna pobeda protiv Danske u poslednjem kolu budući da su Skandinavci u četvrtak remizirali sa Engleskom u Frankfurtu - 1:1. 

Imaće crveno-beli ogroman motiv protiv Srbije kako bi obezbedili drugo mesto na tabeli budući da je nakon dva kola izvesno da će trećeplasirani iz naše grupe teško proći dalje. Dakle, očekuje se da pobednik meča Danska-Srbija zajedno sa Englezima izbori mesto u nokaut fazi takmičenja. Naravno, u igri je i Slovenija, ali je teško za očakivati da će Gordi Albioni nakon remija sa Dancima doživeti novo brukanje na kontinentalnoj smotri. 

Posebno motivisan protiv Srbije biće novopećeni rekorder danske reprezentacije - Kristijan Eriksen. Kapiten crveno-belih se na meču protiv Engleske izjednačio sa Simonom Kjerom po broju nastupa u nacionalnom timu (obojica imaju po 132), a budući da će vezista Mančester junajteda gotovo sigurno biti u timu i 25. juna protiv Srbije uskoro bi mogao da se osami na vrhu večne liste. 

Informer

 

Eriksen je u dresu reprezentacije debitovao davne 2010. godine kao 18-godišnjak. Nema sumnje da bi i ranije ušao u istoriju danskog fudbala da mu se na prethodom Evropskom prvenstvu nije desio stravičan peh. Momak rođen u Midelfartu tada je doživeo srčani zastoj na meču prvog kola protiv Finske nakon čega je više od godinu dana bio na pauzi od fudbala. 

Među reprezentativcima Danske na Evropskom prvenstvu je i pomenuti Kjer, ali štoper Milana do sada nije dobio ni minut na terenu.