21.06.2024.

09:49

Foto: EPA/profimedia

Sport

Strašno licemerje Šiptara i ustaša! Izvinjavaju se po hotelima, a javno ćute kao zaliveni!

Pristalice Hrvatske i Albanije su pre dva dana na meču ove dve reprezentacije u Hamburgu napravile strašan skandal, pošto su od 59. minuta utakmice pa u narednih nekoliko minuta, zdušno skandirali "Ubij, ubij, ubij Srbina" i "Srbe na vrbe". Iz UEFA su pokrenuli postupak, ali tek nakon reakcije Fudbalskog saveza Srbije i sada se čeka kakva će biti kazna Evropske fudbalske unije, ali sudeći po dešavanjima iz prošlosti, svaka sankcija biće mala u odnosu na ono šta su ekstremisti uradili na "Folkspark stadionu".

Prema nezvaničnim saznanjima Informera, čelnici albanskog i hrvatskog nacionalnog saveza na neformalnim sastancima UEFA izvinjavali su se našim čelnicima, ali nije im palo na pamet da to urade javno!

- Albanci i Hrvati su crveneli pred čelnicima FSS na sastancima UEFA, koji se maltene održavaju svakodnevno. Svesni su da ih čekaju sankcije, doduše ne onakve kakve zaslužuju, pa su zbog toga našoj delegaciji prilazili sa pomirljivim rečima. Iz srpske kuće fudbala pitali su ih da li bi to javno uradili, izvinili se pred celim svetom, ali odgovor nisu dobili. Verovatno se plaše reakcije njihovih ekstremista, koji su još jednom prevršili svaku meru propagirajući antisrpstvo. Jadno i licemerno - navodi naš izvor upućen u dešavanja na Evropskom prvenstvu.

Informer

Hrvati i Albanci u strahu su od kazni, mada i sami znaju da to neće biti izbacivanje sa šampionata. Svesni su da su debelo zgrešili, pa su nakon ujedinjenja u mržnji prema Srbima, odlučili da optužuju jedni druge. Pojedini hrvatski mediji preneli su da sramotno skandiranje "Ubij Srbina" i "Srbe na vrbe" nisu započeli "šahovničari", već Šiptari, iako je ceo svet na čistom srpskom jeziku mogao da čuje te gnusne uvrede.

Iako su se potajno izvinjavali, javno im ne pada ni na kraj pameti da to urade. O tome svedoči i sramna izjava prvog čoveka FS Hrvatske, Marijana Kustića, koji se napravio lud kada je upitan o svemu ovome.

- Postupak je otvoren. Mi smo uvek naglašavali da HNS osuđuje bilo kakav poziv na mržnju i diskriminaciju. Moram reći da u prvoj utakmici smo imali primedbi od strane delegata na nekoliko baklji i čaša koje su bačene, ali nemoj sada da predbacujemo na nekoga nešto. Postupak je otvoren pa neka oni pokažu da je zaista tako bilo. Ja to lično nisam video, osim što su neki strani mediji pisali o tome. Želim se ovim putem zahvaliti svim našim navijačima. Okupiti 100.000 naših navijača, čestitam na tome - kaže Kustić.

Informer

Svom srećom, naši navijači koji bodre Srbiju u Nemačkoj nisu naseli na provokacije, ali ponovo su se našli na sramnom udaru, ovog puta od strane Fudbalskog saveza lažne države Kosovo. Iako su Srbi na meču sa Slovenijom na tribinama bili izuzetno prijateljski nastrojeni, čak su se i zabavljali sa slovenačkim navijačima, čelnicima tzv. kosovskog Saveza zasmetale su zastave "Nema predaje" i skandiranje "Kosovo je Srbija". Ovo prvo ne poziva ni na kakvo nasilje, a drugo je nepobitna činjenica.