21.06.2024.

10:00

Foto: profimedia

Sport

Navijači horski prizivali ubistvo Srba, a on im se zahvaljuje! Sramna izjava prvog čoveka hrvatskog fudbala!

Hrvatski i albanski navijači su tokom utakmice (2:2) u 59. minutu zajedno krenuli da skandiraju parole "Ubij, ubij Srbina" i "Srbe na vrbe", te je zbog toga UEFA pokrenula postupak.

Predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske tom prilikom je rekao da on ništa od toga nije video, a zatim se zahvalio navijačima.

- Postupak je otvoren. Mi smo uvek naglašavali da HNS osuđuje bilo kakav poziv na mržnju i diskriminaciju. Moram reći da u prvoj utakmici smo imali primedbi od strane delegata na nekoliko baklji i čaša koje su bačene, ali nemoj sada da predbacujemo na nekoga nešto. Postupak je otvoren pa neka oni pokažu da je zaista tako bilo. Ja to lično nisam video, osim što su neki strani mediji pisali o tome. Želim se ovim putem zahvaliti svim našim navijačima. Okupiti 100.000 naših navijača, čestitam na tome - rekao je Kustić, a preneo Bljesak.info.

Informer

Podsetimo, posle susreta ove dve reprezentacija, reprezentativac Albanije Mirljind Daku  uzeo je megafon i pred publikom počeo da vređa Srbe i Makedonca. Dan kasnije je uputio izvinjenje kada je shvatio da bi mogao biti kažnjen.

"Prvo želim da se zahvalim koji su navijali za nas i u dobrim i u lošim momentima. Samo oni koji su na terenu znaju kakve vas emocije nose i kakav je osećaj kada igrate za nacionalni tim uz naš moto 'Albanija bez granica'. Ako sam nekoga uvredio posle meča sa Hrvatskom, molim ga za oproštaj", napisao je Daku na Instagramu.