21.06.2024.

13:50

Foto: Starsportphoto

Sport

Osim opleo po Piksiju: Srbija je dezorijentisana... Prvi put vidim 3-5-2 sa dva beka koji igraju kontra nogom!

Odigrala je Srbija slab meč protiv Slovenije u drugom kolu Evropskog prvenstva, ali je rezultatski neuspeh ispeglao gol Luke Jovića u 96. minutu za 1:1. "Orlovi" su sa osvojenim bodom ostali u trci za nokaut fazu kontinentalnog takmičenja, no, nakon lošeg nastupa protiv čete Matjaža Keka navijači, sa razlogom, sumnjaju u takav rasplet situacije. 

Kritike na račun Srbije stižu sa svih strana, posebno od navijača, a sada se u čitav problem umešala i struka. Naime, sin legendarnog Ivice Osima - Amar, analizirao je nastup "orlova" protiv Slovenije. Posebno kritički nastrojen bio je prema selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju i njegovom sistemu igre. 

- To mi je tek novost. Nikada u životu nisam video da neko u 3-5-2 formaciji igra sa dva beka s kontra nogama. Uz sve to imaš dva špica kojima je najveći kvalitet igra u šesnaestercu na lopte sa strane. Videli smo mnogo manjkavosti u igri Srbije. U organizaciji, u disciplini. Odavde je lako pričati, ali ima mnogo nelogičnosti. Puno je tu kvaliteta, talenta, želje, borili su se do kraja. Verovali su da mogu da se vrate i vratili su se. Bilo je tu i dezorganizacije - rekao je Amar Osim. 

Informer

Ivica i Amar Osim

Sin legendarnog Ivice Osima dotakao se i uloge Lazara Samardžića čiji je ulazak na teren razmrdao "orlove" protiv Slovenije. Smatra Amar da vezista Udinezea mora da dobija više minuta od selektora Stojkovića. 

- Mali Samardžić ti nije nikakva opcija, a igra u Udinezeu. Mlađi je od ovih glavnih, igra u boljoj ligi nego što je turska ili saudijska. Na kraju je nešto i uradio. Ima levu nogu dobru kao Tadić, ali kao da neki moraju da igraju, jer su kao zvezde, a uopšte nisu kompatibilni. 

Za kraj, Amar Osim kritikovao je i zalaganje Sergeja Milinkovića-Savića koji je pri vodećem golu Slovenije prelako pustio Karničnika da mu pobegne u kontri. 

- U istoj akciji imaš Slovenca Karničnika koji igra za 50 hiljada evra godišnje, te iz Srbije Sergeja Milinkovića Savića iz Srbije za koga ne smem ni da pomislim koliko ima. I desi se to što se desi. Karničnik ode do kraja, Sergej pomisli “ko je ovaj, što bih ja njega čuvao - podvukao je Amar Osim.