21.06.2024.

14:40

Foto: Peđa Milosavljević

Sport

Mitru će se vratiti protiv Danske! Stojković objašnjava: Vlahović je igrao povučenu "devetku"

Pojavio se selektor Srbije - Dragan Stojković Piksi, pred medijima dan nakon remija sa Slovencima. "Orlovi" su izbegli eliminaciju i ostavili u trci za nokaut fazu Evropskog prvenstva, ali će za tako nešto biti potrebna pobeda protiv Danske kroz četiri dana u Minhenu. 

Žargonski rečeno, novinari su rešetali pitanjima selektora Srbije, a jedno od njih odnosilo se i na formaciju sa dva napadača. Mitrović i Vlahović do sada nisu delovali sjajno u paru tokom turnira. 

- Vlahović je imao ulogu povučene "devetke", ako ste dobro ispratili. Opasna stvar je izgubiti loptu u poslednjoj trećini, onda dolazite do problema jer ostaju dvojica na sredini i teško je pokriti prostor. U tim momentima mora da se uzima veća odgovornost, lopta tada ne sme da se gubi.  

Dotakao se potom selektor i učinka Aleksandra Mitrovića budući da se najbolji strelac u istoriji reprezentacije pošteno ispromašivao protiv Slovenije. 

-  Kako da se ljutim na Mitrovića što nije postigao gol? Uradio je sve što je mogao, ali ima momenata kada lopta neće u gol. Zato će mu se vratiti protiv Danske!