21.06.2024.

14:52

Foto: Pedja Milosavljević

Sport

Birmančević i Samardžić u startnoj postavi? Moguće je!

Uspela je Srbija uz dosta sreće da ostane u trci za nokaut fazu Evropskog prvenstva zahvaljujići kasnom golu Luke Jovića. "Orlovi" su remizirali sa Slovenijom, došli do prvog boda na kontinentalnoj smotri i protiv Danske će odlučivati o svojoj sudbini. 

Pobeda Srbiju vodu u osminu finala, a nerešen rezultat i poraz označava kraj nadanja da "orlovi" mogu do značajnijeg uspeha na Evropskom prvenstvu. Navijači su nakon remija sa Slovencima bili nezadovoljni izdanjem većine ekipe. Ipak, pohvale su stigle na račun Veljka Birmančevića i Lazara Samardžića zbog čega se jedno pitanje novinara ticalo upravo njihovog statusa pred duel sa Danskom. 

- Tu sam da donosim odluke, moram to da radim. Želeo sam da na teren pošaljem ofanzivne igrače na teren, drago mi je zbog Birmančevića i Samardžića. Oni su budućnost naše reprezentacije, pokazali smo da možemo da računamo na njih. Vrlo moguće da će neko od njih biti starter. 

Jedan od novinara je konstativao da je najbolji igrač Srbije na Evropskom prvenstvu golman Predrag Rajković, ali i da "orlovi" tradicionalno slabo otvaraju utakmice. Selektor ističe da se na tome već neko vreme radi. 

- Trudim se da igra naš najbolji tim, konstatacija da nam je golman najbolji igrač to je kompliment za njega, zbog toga i brani. Drago mi je da je u super formi i da svoj deo posla radi na pravi način. Sa druge strane, slažem se da početak mečeva deluje konfuzno, ne bih rekao poluvreme, samo 15-20 minuta. Imamo problem da uhvatimo igru, nedostaje nam tečan pas, ali radimo na tome. Očekujem da protiv Danske od prvog minuta budemo na nivou i da isti ritam držimo svih 90 minuta. Protivnik ima svoj stil igre, rival želi da dominira i bude tim koji drži kontrolu.

Za kraj, nije Piksi želeo da otkriva karte pred duel sa Dancima. 

- Ne bih da pričam o timu, imam sliku o tome kako bih želeo da igramo, ali nepotrebno je četiri dana pre utakmice pričati o tome.