21.06.2024.

18:31

Foto: AP/Photo

Sport

Gari opleo po Englezima: Ovo je bilo sr**e, pogubljeni su!

Ne igraju izabranici Gareta Sautgejta onako kako se od njih očekivalo na ovom kontinentalnom šampionatu. Imali su ulogu velikog favorita u prva dva kola grupe C, ali Gordi Albion nije bio u svom najboljem izdanju.

Prvo su Ostrvljani jedva savladali Srbiju sa 1:0, a zatim su odigrali nerešeno sa selekcijom Danske 1:1. I pored toga, Englezi su i dalje pvi na tabeli, a ostao im je još duel sa Slovenijom (25. juna).

Bivši reprezentativac, Gari Lineker, nije imao dlake na jeziku, pa je žestoko opleo po aktuelnom viceprvaku Evrope.

- Mislim, možete da pomislite na svaku moguću reč i da tražite opravdanja ako želite, ali ovo je bilo sr**e! Jesmo li taktički nedorasli? Teško je kritikovati Gareta Sautgejta, jer je u celini izgradio englesku tvrđavu na mnogo načina - izjavio je Lineker.

Informer

 

Iskusni stručnjak smatra da problem nije u igračima, već u selektoru, koji treba da poradi na određenim tehničkim stvarima kako bi tim igrao kao celina.

- Ako neko kaže da se ekipa ne trudi sto odsto, to je besmislica. Samo su malo taktički pogubljeni, a to plašim se da dolazi od menadžera. Stvarno. Mora da učini da Engleska igra bliže golu protivnika, kao celina. Jer u ovom trenutku nismo kolektiv - zaključio je Lineker.