21.06.2024.

16:54

Foto: EPA Images

Sport

Ukrajinci se digli iz pepela! Napravili preokret i ostali u trci za nokaut fazu (VIDEO)

Odlična utakmica viđena je na "Diseldorf areni". Tri pogotka, preokret, žestoka borba oba tima i na kraju ogroman trijumf za ekipu Sergeja Rebrova, koja na ovaj način ostaje u trci za plasman u nokatu fazu.

Morali su momci u žutim dresovima da krenu danas na sve ili ništa, da se oduže za onu bruku na premijeri kontinentalnog šampionata, kada su dobili žestok šamar od Rumunije (0:3). Zbog toga je i selektor napravio određene promene u startnoj postavi, pa je umesto golmana Andreja Lunjina šansu dao Anatoliju Trubinu, dok je od prvog minuta na terenu bio i iskusni napadač Andrej Jarmolenko.

Međutim, ponovo nije počelo dobro za bivšu sovjetsku republiku. Slovaci su bili osokoljeni trijumfom nad Belgijom, sa velikim motivom i samopouzdanjem su ušli u meč, a to im se i isplatilo.

Prvo je Trubin u dva navrata odlično intervenisao i skinuo zicere Haraslinu i Šrancu, a zaustavio je i opasan udarac Hancka. Međutim, to je samo bio uvod u ono što se dogodilo u 17. minutu. Centrirao je Haraslin sa leve strane, lopta je preletela sve, a Šranc je sačekao na drugoj stativi i glavom pogodio.

Mogao je Timčuk vrlo brzo da izjednači, ali tada je stativa spasila Slovake. Odličan je bio i golman Dubravka, koji je u nekoliko navrata osujetio opasne napade, pre svih, Mudrika i Zinčenka.

Očekivala se još jača inicijativa Ukrajinaca u drugom poluvremenu, a već u 54. minutu to se i isplatilo. Kucka je poklonio loptu rivalu, koji povukao brzu kontru, Zinčenko je bio u ulozi asistenta, poslao je oštar pas po zemlji na penal, a Šaparenko odlično reagovao i izjednačio.

Malo je nedostajalo da Mudrik zatrese mrežu u 75. minutu, kada ga je rezervista Jaremčuk proigrao, ali je as Čelsija otišao previše u stranu, pa je sa desnog boka pogodio samo stativu. Ipak, ono što on nije uspeo tada, jeste Jaremčuk u 80. minutu. Bio je neodlučan Dubravka, nije krenuo na dugu loptu, a iskusni napadač je to znao da kazni, pobegao je čuvarima i pogodio sa pet metara.

Situacija u grupi E sada je izuzetno komplikovana, a poslednja runda (26. juna) svakako će rešiti sve dileme. Ukrajinu čeka megdan sa Belgijom na "MHP areni" u Štutgartu, dok će Slovačka odmeriti snage sa Rumunijom na "Dojče bank areni" u Frankfurtu.