21.06.2024.

23:32

Foto: profimedia

Sport

Albanci zakukali: Rusija radi protiv državnosti Kosova, a sada će kazniti Dakua zbog vređanja Srba

Dakua je posle utakmice Hrvatske i Albanije (2:2) u Hamburgu, u okviru drugoog kola Evropskog prvenstva u Nemačkoj, uzeo megazon i poveo uvredljivo skandiranje albanskih navijača protiv srpskog i makedonskog naroda. 

Odmah su reagovali srpski i makedonski savez i zatražili od UEFA da kaznai albanskog reprezentativca zbog sramnog ponašanja. Evropska kuća fudbala je u međuvremenu otvorila istragu protiv Dakua, ali je to učinio i njegov klub Rubin iz Kazanja. 

Informer

 

Čelnici ruskog kluba su izdali zvanično saopštenje u kojem su istakli da će Daku biti sankcionisan. 

"Napadač Mirlind Daku dozvolio je sebi uvredljive prozivke posle utakmice između Albanije i Hrvatske. Naš klub preuzima odgovornost za ono što se dogodilo. Rubin predstavlja multinacionalnu reprezentaciju i uvek se pridržava principa poštovanja i ravnopravnosti, kategorično osuđujući svaki oblik diskriminacije i uvreda na nacionalnoj, verskoj ili rasnoj osnovi. Fubaler će po povratku u klub  biti sankcionisan disciplinski i finansijski. Takođe, biće obavljen razgovor sa ostalim igračima kako bi se takvi incidenti izbegli u budućnosti", piše u zvaničnom saopštenju ekipe iz Kazanja. 

Odmah posle saopštenja Rubina i najave da će Dakua biti kažnjen, Šiptari su reagovali i počeli da kukaju što je Rusija na strani Srbije, i što radi protiv njihove državnosti. Tako je "Koha" prenela da klub iz Kazanja uopšte nije ni pomenuo tzv. Kosovo kada je predstavljao Dakua, a sada će ga kazniti jer je vređao Srbe. Šiptarskom bezobrazluku nema kraja!