22.06.2024.

18:38

Foto: EPAIMAGES

Sport

Sramota! UEFA kaznila Hrvate zbog baklji, a o skandiranju "ubij Srbina" ni reči...

Meč drugog kola na Evropskom prvenstvu između Hrvatske i Albanije odigranom u Hamburgu, obeležili su sramni ispadi "navijača". Sredinom drugog poluvremena huligani su uglas počeli da skandiraju "ubij Srbina", a iz našeg Savez stigla je ekspresna reakcija. Naime, FSS je uputio pismo UEFA u kom zahtevaju da vinovnici ovog dela budu surovo kažnjeni. 

Tri dana nakon utakmice odigrane u Hamburgu, iz UEFA stigla je prva reakcija, ali ni reči o sramnom skandiranju. Naime, UEFA je kaznila Fudbalski savez Hrvatske sa ukupno 28.000 evra zbog paljenja baklji i bacanja predmeta na teren. 

"UEFA je kaznila Hrvatski fudbalski savez sa ukupno 28 hiljada evra zbog paljenja baklji (17.000) i bacanja predmeta (10.500) od strane dela hrvatskih navijača tokom utakmice Hrvatska-Albanija koja je odigrana 19. juna u Hamburgu", navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza Hrvatske. 

Mediji u Hrvatskoj navode da se o potencijalnoj kazni za moguće rasističko i diskriminatorno ponašanje za sada ništa ne zna. UEFA je u četvrtak najavila da je pokrenut disciplinski postupak protiv Hrvatske i Albanije. Naravno, u Hrvatskoj se ograđuju o sve što se dešavalo u Hamburgu navodeći da su skandiranje "ubij Srbina" započeli Albanci, a da im se "navodno pridružio mali deo hrvatskih navijača". 

Hrvatska je tokom Evropskog prvenstva već jednom kažnjena i to nakon utakmice sa Špancima. Tada je Savez kažnjen sa ukupno 87.875 evra.