22.06.2024.

23:50

Foto: EPAIMAGES

Sport

Glupost turnira! Leao zaradio suspenziju zbog simuliranja!

Dobili smo danas najvećeg tragičara na Evropskom prvenstvu pošto je Robin Hranač direktan krivac za sva tri gola koja je Češka primila tokom turnira. Nešto kasnije, Turci su postigli komičan autogol nakon nesporazuma Sameta Akajdina i Altaja Bajindira, a na istom meču dobili smo i najgluplji potez kontinentalne smotre...

Rafael Leao, napadač Portugala, u prvom meču na Evropskom prvenstvu bio je ispod očekivanog nivoa. Brzonogi ofanzivac želeo je da pomogne svom timu protiv Češke, ali je pravio samo kontrausluge. U finišu prvog poluvremena Leao je pokušao da iznudi penal, glavni arbitar je vido simuliranje i Portugalcu pokazao žuti karton. 

Selektor Portugala - Roberto Martine, svestan toga da će mu Leao biti od koristi u nastavku turnira, napadaču Milana je pružio šansu da se iskupi protiv Turske. Leao to nije znao kako da iskoristi budući da je novim pokušajem simuliranja zaradio suspenziju za treći meč grupne faze. 

Da stvar bude zanimljivija, Leao je protiv Turske danas na identičan način i u istom minutu (39.) pokušao da iznudi penal. Naravno, glavni arbitar Feliks Cvajer prozreo je njegove namere i zbog simuliranja mu pokazao žuti karton.