23.06.2024.

05:58

Foto: profimedia

Sport

Šiptarski fudbaler i dalje kuka! Vređao Srbe, pa se javio otac nakon skandaloznog ponašanja

Hrvatski i albanski navijači zajedno su vređali Srbe i skandirali "Ubij Srbina", a vezni fudbaler Albanije je posle pomenute utakmice skandirao u megafon pogrdne nazive i vređao Srbe i Makendonce.

Odmah su reagovali srpski i makedonski savez i zatražili od UEFA da kazni albanskog reprezentativca zbog sramnog ponašanja. Evropska kuća fudbala je u međuvremenu otvorila istragu protiv Dakua, ali je to učinio i njegov klub Rubin iz Kazanja, koji je poručio da će fudbaler biti sankcionisan. Oglasio se i njegov otac, koji pokušava da opravda sramno ponašanje. 

-  Mirlind je emotivna i eksplozivna osoba. Nije to učinio namerno i već se izvinio. Ne verujem da će se oprostiti od Evropskog prvenstva. Pogrešno je pozivati na ubijanje Srba, moj sin će shvatiti da je napravio grešku. Znate kakvu podršku Mirlind ima u Hrvatskoj, Sloveniji i sada u Rusiji, svima je poznato njegovo ponašanje kao fudbalera. Ponijele su ga emocije, ne zaslužuje da bude suspendovan - rekao je njegov otac Fehmi Daku za ruske medije.

Inače, Mirlind se nakon svega fotografisao sa kažnjenim novinarom iz tzv. Kosova Arlindom Sadikuom, toliko o tome kako je on samo emotivan. Znao ja šta radi i verovatno bi opet sve ponovio.