23.06.2024.

06:39

Foto: Starsportphoto

Sport

Srbiji gori pod nogama, sledi drama na Evropskom prvenstvu!

Naravno, nas interesuje repezentacija Srbije u grupi C, koja posle dva kola ima jedan bod, osvoje protiv Slovenije (1:1), dok smo poraženi od Engleza (1:0). U našoj grupi C  trenutno sve četiri reprezentacije mogu da prođu dalje. Englezi su u najboljoj poziciji sa četiri boda, Danska i Slovenija imaju po dva, dok su "orlovi“ na jednom, ali pobeda u poslednjem kolu nad Danskom može da ih lansira u nokaut fazu. Srbija u teoriji može i sa bodom da prođe grupu, mada bi za to trebalo da se poklope rezultati ne samo u našoj grupi, nego i u ostalim, pa bi najbolje bilo da pobedimo i ne mislimo o drugim.

Informer

U grupi A Nemačka je obezbedila plasman dalje, ali ne i prvu poziciju, o kojoj će odlučivati sa Švajcarskom u poslednjem kolu. U istoj grupi igraju Škotska i Mađarska, koje se takođe nadaju prolasku dalje. Nemačka ima šest bodova, Švajcarci su drugoplasirani sa četiri boda, pa slede lede Škoti sa jednim bodom i Mađarska, koja je i dalje bez bodova.  

Što se grupe B tiče, Španija je obezbedila prolaz dalje sa šest bodova, i osigurali su prvu poziciju. Na drugom mestu je Italija sa tri boda, Hrvatska ima jedan, koliko ima i Albanija. "Azuri" će protiv Hrvatske odlučivati verovatno o drugoj poziciji, dok Albanija ima male šanse da prođe dalje, mada se trenutno bolje kotira od "kockastih“.

U grupi D je samo Poljska ispala. Holandija je prva sa četiri boda, koliko ima i Francuska, dok je na trećem mestu sa bodom manje Austrija. Ko će sa kog mesta proći dalje odlučivaće se u poslednjem kolu, gde se sastaju Francuska i Poljska, i Austrija i Holandija.

Grupa E Belgija, Rumunija, Slovačka i Ukrajina imaju po tri boda i u poslednjem kolu će odlučivati o tome ko će dalje i sa koje pozicije. Parovi poslednje runde grupne faze su Belgija- Ukrajina i Rumunija-Slovačka.

Informer

Kada je reč o grupi F, Portugal je obezbedio plasman dalje, prvi je sa šest bodova. Druga je Turska sa tri boda, a onda sledi Češka sa bodom, koja će u poslednjem kolu upravo sa Turcima voditi odlučujuću bitku, dok je Gruzija poslednja sa bodom. U teoriji još uvek ima šanse za prolaz, ali mora da pobedi Portugal.

Podsećamo, dve najbolje plasirane selekcije iz svake grupe obezbediće plasman dalje, baš kao i četiri najbolje trećeplasirana tima. Inače, ukoliko timovi budu izjednačeni, prvo se gleda međusobni skor, potom gol-razlika, a onda i broj postignutih golova.

PAROVI 3. KOLA EVROPSKOG PRVENSTVA

GRUPA A

Nedelja, 23. jun
21.00 Škotska - Mađarska
21.00 Švajcarska - Nemačka

GRUPA B

Ponedeljak, 24. jun
21.00 Albanija - Španija 
21.00 Hrvatska - Italija

GRUPA C

Utorak, 25. jun
21.00 Danska - Srbija 
21.00 Engleska - Slovenija

GRUPA D

Utorak, 25. jun
18.00 Francuska - Poljska
18.00 Holandija - Austrija

GRUPA E

Sreda, 26. jun
18.00 Slovačka - Rumunija 
18.00 Ukrajina - Belgija 

 GRUPA F

Sreda, 26. jun
21.00 Češka - Turska 
21.00 Gruzija - Portugal