23.06.2024.

08:50

Foto: EPA EFE

Sport

Legenda Zvezde savetuje selektora! Piksi, promeni sistem, stavi Mićka

Stariji od braće Đurovski poručio je selektoru našeg tima da promeni sistem i da u igu ubaci Srđana Mijailovića protiv Danaca u trećem kolu Evropskog prvenstva. 

- Problem je u principima koji se sprovode tokom utakmice. Zato bih ja Piksiju rekao: ako igraš ovaj sistem, onda dva spoljna igrača moraju da budu bekovi defanzivne orijentacije. Treba nam po levoj strani jedan Kolarov, a po desnoj strani jedan Bane Ivanović. Nemamo ih? Ali, onda ne možete da stavite Živkovića, koji je po vokaciji desno krilo ili desni vezni igrač u sistemu 4-4-2, koji ima beka iza sebe i ne mora da se troši toliko, kao i Kostić. Zatim, promenite sistem i stavite Mićka (Srđan Mijailović) iz Crvene zvezde, koji je adekvatan da bolje igra na toj poziciji nego Živković i doneće više, a da Živković uđe u drugom poluvremenu  - rekao je za TV K1 Boško Đurovski.

Informer

Nije zamerio selektoru na postavci u meču protiv Slovenije, napominje da je Piksi pobednik i da voli kad ekipa igra ofanzovan fudbal.

-  To bih mu savetovao, da napravi korekciju. Imali smo vremena da nađemo te spoljne igrače. Videćete protiv Danaca. Oni igraju isti sistem kao mi, ali videćete kako oni igraju u ovom sistemu. Ne zameram Piskiju, on je po prirodi pobednik i ofanzivan, mi smo mnogo ofanzivni u glavi i zato naša odbrana trpi. Pametno je stavio Lukića i Ilića ispred defanzivnih igrača i neutralisali smo Šporara i Šeška - poručio je bivši trener crveno-belih koji je  odigrao  299 zvaničnih mečeva za klub i postigao 59 golova.

Bonus video