23.06.2024.

19:11

Foto: Informer

Sport

Bio u Kataru, stigao u Nemačku! Nikako da spojimo ove dve stvari (VIDEO)

To je poruka čuvenog srpskog golgetera Andrije Kaluđerovića, nekadašnjeg asa Crvene zvezde, koji je sa sinovima i bratom stigao u Nemačku da bodri Srbiju. Prethodna dva meča gledao je sa tribina, ne iz lože ili sa posebnih VIP mesta, nego među običan svet.

Utisak mu je da bi navijači trebalo još zdušnije i jače da bodre Srbiju, naročito protiv Danske.

- Nadam se da ćemo ih podržati svi zajedno. Ja sam na tribinama, ali nisam zadovoljan kako navijamo. Možda je Nikola Jokić bio u pravu kad je rekao onomad da smo mi Srbi navijači rezultata a ne reprezentacije. Voleo bih da se to promeni, da im budemo vetar u leđa, jer ovo nije pitanje njihovih karijera i nešto lično, već stvar Srbije! Svih nas, našeg fudbala. Svi treba da guramo u istom pravcu. Duboko verujem u pobedu nad Danskom, verujem u selektora i u reprezentativce – kaže Kaluđerović.

Informer

I kao bivši fudbaler sa ogromnim iskustvom i kao običan navijač jednak mu je utisak posle prvih 180 minuta na EP – Srbija nije na nivou.

- Očekujem, kao i svi naši navijači koji su došli ovde a sigurno i svi koji gledaju od kuće, da budemo na boljem nivou nego prethodne dve utakmice. Da posle gola u 96. minutu protiv Slovenaca, gola nade, da momci budu manje nervozni, jer tako izgledaju s tribina. Da ostvare cilj i da usreće naciju. Da daju sve od sebe i da pobede Dansku – dodaje bivši napadač.

Kaluđerović jasno detektuje probleme koje su „orlovi“ imali u prethodnom periodu i koje imaju sad u Nemačkoj.

- Nikako da spojimo dve stvari na istom prvenstvu. U Kataru smo imali odličan napad, ali škripala je odbrana. Sad u odbrani igramo jako dobro, ali dali smo jedan gol i nije to ta igra u napadu. Fali nam i brzine, nije to tajna, ali nedostaje svima nama na Balkanu. I Hrvatima takođe.

Informer

Nekadašnji golgeter najbolje razume kolege iz špica reprezentacije, koji se dosad nisu proslavili. Najviše se očekivalo od Mitrovića i Vlahovića, a jedini se u strelce upisao Jović.

- Da bi dao gol mora cela ekpa da je dobro postavljena i da imaš dobre lopte. Za napadača je bitno da ulazi u šanse. Duboko verujem u Mitra jer je strašan napadač. Kod nas malo ljudi razmišlja svojom glavom. Dovoljno je da jedan naglas kaže: „Mitrović je u Arabiji, ne može on više da igra ozbiljno...“ I onda svi to prihvate. Pa, brazilska reprezentacija u prvih 11 ima igrače iz Katara, Kine... Tamo u Arabiji igraju mnoge zvezde. Mitrović ulazi u šanse, nije dao gol, ali daće ga... Isto je tako sa Vlahovićem i Jovićem – podvlači Kaluđerović.

Kompletan razgovor sa Andrijom Kaluđerovićem pogledajte u videu ispod.