24.06.2024.

10:46

Foto: profimedia

Sport

Albanac sramno prozivao Srbe i Makedonce, a Englezi u čudu! Moraće neko da im objasni...

Nakon odluke UEFA da suspenduje albanskog fudbalera i provokatora Mirlinda Dakua zbog vređanja Srbije i Severne Makedonije velika pažnja posvećena je ovom incidentu na našem kontinentu.  

Pokušao je "Gardijan" da objasni čitaocima kako stoje stvari, ali nije autoru teksta to baš pošlo za rukom.

"Disciplinsko telo je saopštilo da je Daku suspendovan zato što nije poštovao generalne principe ponašanja i zbog kršenja osnovnih pravila pristojnosti, kao i zbog korišćenja sporskog događaja za manifestovanje nesportske prirode i zbog uznemiravanje fudbalskog sveta. Navedeno je u obrazloženju  da je Daku vikao 'jebeš Srbiju' i jebeš Makedoniju' dok je stajao kraj terena u Hamburgu, gde je Albanija izborila remi sa Hrvatskom (2:2). Daku je rođen na Kosovu i istorijsko neprijateljstvo sa Srbijom je dobro dokumentovano, dok je manje očigledna logika njegovog skandiranja protiv Severne Makedonije, čiji se fudbalski savez sutradan žalio u UEFA", piše britanski medij.

Informer

Čudno je kako engleski autori znaju za sukob Srba i Albanaca u Srbiji, a ne i za rat makedonske vojske sa albanskim teroristima 2001. godine (22. januar do 12. novembar), no možda im neko to i pojasni.

Bilo kako bilo, ostaje pitanje kako će svoju sramotu objasniti saigračima iz Rubina iz Kazanja, pošto deli svlačionicu sa Srbima Igorom Vujačićem, Urošem Drezgićem, Bogdanom Jocićem, Darkom Jevtićem, Lazarom Ranđelovićem, Nikolom Čumićem, i Lukom Bjelovićem.

Inače,  provokator je rođen na Kosovu i Metohiji, a nije se libio da uzme megafon posle utakmice protiv Hrvatske i poveo pesmu u kojoj se vređaju Srbi i Makedonci i zbog toga neće igrati protiv Španije, niti u osmini finala, ako Albanci izbore plasman.