24.06.2024.

11:19

Foto: tanjug/ap

Sport

Je*eš UEFA! Danci kažnjeni pred Srbiju, traže navijače da im ispostave račun

Danci su kažnjeni sa 10.000 evra zbog transparenta njihovih navijača na utakmici protiv Engleske na kome je pisalo "je*eš UEFA".

- Platićemo kaznu, ali najvažnija stvar za nas i tim, već sad  krećemo,  da identifikujemo one koji su uneli transparent i da im prosledimo račun. Nije stvar samo u novcu. Ako ih nađemo moraće da plate - rekao je direktor Fudbalskog saveza Danske Erik Broger.

On je istakao da postoji sloboda govora, ali i pravila koja moraju da se poštuju.

Nadamo se da će onda oni koji žele da koriste takav jezik na stadionu razmisliti dva puta.  Poruka je jasna. Postoji slobodan govora, ali postoji i set pravila koji je definisan od strane UEFA. U ovom slučaju koristi se jezik kome tu nije mesto. Staćemo iza UEFA i reći da ne želimo ovakve poruke na stadionu. Poruka je jasna, naši navijači mogu da podrže svoj tim, ali moraju da se suzdrže od ovakvih poruka. Ako to urade i ako budemo kažnjeni, savez će navijačima proslediti kaznu - dodao je Broger.

Informer

UEFA je već kaznila nekoliko federacija zbog incidenata na tribinama. Kažnjeni su Hrvati i Albanci, ali i dalje čekamo odluku UEFA zbog povika "Ubij Srbina" na meču drugog kola.  Albanije će morati da plati 2500 evra zbog paljenja baklji, 20.000 evra zbog ulaska navijača na teren i sa 25.000 evra zbog provokativnih poruka. Disciplinska komisija evropske "kuće fudbala" kaznila je i Fudbalski savez Hrvatske sa ukupno 28.000 evra zbog incidenata navijača na meču protiv Albanije. Napadač Albanije Mirlind Daku je kažnjen sa dva meča suspenzije zbog uvreda upućenih Srbima i  Makedoncima. 

Mogli bi Albanci i Hrvati da se ugledaju na Dance umesto što se prave ludi i negiraju da su njihovi navijači skandirali "Ubij Srbina".

Bonus video