24.06.2024.

11:39

Foto: profimedia

Sport

Srbin zagrmeo! Mi smo Mađarska! Miloš izabrao dres komšija i ne krije ponos!

Haos u Mađarskoj i na tribinama stadiona u Nemačkoj nastao je nakon gola u poslednjem, 100. minutu, kada je savldana Škotska (1:0) na Evropskom prvenstvu.

Ova tri boda su vrlo verovatno obezbedila prolaz u osminu finala kontinentalne smotre reprezentaciji čiji dres nosi naše gore list, Miloš Kerkez, koji nije krio radost nakon nestvarne pobede.

„Mi smo Mađarska! Ponosan sam na sve i svakog ko nam je davao podršku na stadionu i u zemlji. Naš brat (Varga) će biti dobro, jer je jak“, poručio je Kerkez, koji je rođen u Vrbasu, ali je prošao mlađe selekcije Mađarske i odlučio da igra za tu selekciju i na seniorskom nivou.

Informer

On je svojevremeno otkrio zašto je odlučio da nastupa za Mađare.

- Rođen sam u Srbiji, ali moja baka je Mađarica, zahvaljujući njoj sam dobio mađarske papire. Sada imam dvojno državljanstvo, ali igram za reprezentaciju Mađarske. To je bila odluka porodice i mene kada sam dobio poziv. Čast mi je što branim boje Mađarske - rekao je Miloš prošle godine.

Informer

Takođe, Robert Čobot, otac strelca pobedničkog gola Kevina Čobota, emotivno je doživao gol naslednika koji je raspametio naciju.

- Čekao sam na ovaj gol otkako je moj sin počeo da igra fudbal. Počeo je da trenira kada je imao pet godina i ovaj pogodak je došao kao kruna naše podrške, naše pomoći koju je imao sve vreme. Vredelo je čekati 19 godina na ovaj dan - poručio je Čobot kroz suze.