24.06.2024.

11:54

Foto: Pedja Milosavljević

Sport

Srbija "naložena" pred Dansku! Nikad jači trening "orlova" (FOTO/VIDEO)

"Orlovi" se nalaze u bazi u Augzburgu i kad završe trening, uputiće se ka Minhenu, gde će sutra veče od 21.00 čas (RTS 1, Arena 1 premijum) odmeriti snage sa Danskom u meču 3. kola grupe C na Evropskom prvenstvu. 

Informer

 

Današnji trening, barem po onom delu koji je bio otvoren za medije, pokazao je da su igrači sjajno raspoloženi i spremni da rade žustro i naporno. Igrali su popularnu ševu, ali nisu se štedeli. Na snimku možete da vidite kako su u duel ušli Sergej i Mitar, a u jednom trenutku se čuje kako vezista kaže napadaču: "Nemoj da me je*eš". 

Na istom snimku, vidi se i koliko je spreman štoper Strahinja Pavlović. Preozbiljno ej shvatio zadatak, pa je da bi oduzeo saigračima loptu, pokosio Filipa Mladenovića. Nadamo se da će tako raspoložen biti i sutra kad bude sprečavao Eriksena i društvo da se približe Rajkovićevom golu. 

Informer

 

Kapiten Tadić takođe se nije štedeo. Uostalom, kako i dolikuje vođi tima, bio je u središtu zbivanja i s vremena na vreme sugerisao nešto saigračima. Baš takav duh i borbenost želeće navijači Srbije sutra u meču koji je biti ili ne biti. 

Pobeda izabranike Dragana Stojkovića Piksija sigurno vodi u nokaut fazu, dok bi remi, uz gomilu kalkulacija potencijalno mogao da donese prolaz dalje, ali o tome niko u državnom timu ne razmišlja. Pamtimo svi dobro onu pobedu u Portugalu (2:1), kada je Srbiju smao trijumf u sred Lisabona vodio na Svetsko prvenstvo u Katar. 

Svesni su svi u taborui repreznetacije da je narednih 90 minuta ključno. Sa treninzima je gotovo, šta je urađeno - urađeno je. Ostaje im da zadrže motivaciju kao da im život zavisi od utakmice i što bi rekao Rajković pre neki dan - izađu i pobede. 

Informer