24.06.2024.

14:10

Foto: Informer/Peđa Milosavljević

Sport

Džaja za Informer: Imamo, bre, ekipu koja može sve! Piksiju ne treba moja pomoć

Izabranici Dragana Stojkovića Piksija sutra uveče na "Alijanc areni" u Minhenu (21.00, RTS 1, Arena premijum 1) igraju meč decenije. Sad je biti ili ne biti, pošto nam trijumf nad neugodnim Dancima praktično garantuje prolaz u nokaut fazu, uz realna očekivanja da Slovenija neće pobediti Englesku.

Iako je naša selekcija trenutno na samo jednom bodu, koji je osvojen zahvaljujući golu Luke Jovića protiv "zmajčeka" u bukvalno poslednjim sekundama, prvi čovek srpske kuće fudbala ne skriva optimizam.

On je u razgovoru sa našim izveštačem iz Nemačke pružio punu podršku selektoru i momcima, uz uverenje da ovaj tim ima kvalitet da se nadmeće sa svakim protivnikom.

- Pričao sam o tome i pre dolaska na turnir, da će sve tri naše utakmice u grupi biti različite i specifične. Protiv Engleske je ostavljen dobar utisak, ali to nije bilo dovoljno da se izbegne poraz. Da je osvojen makar bod na startu, to bi nam puno značilo i protiv Slovenije. Međutim, šta je tu je, očekivali smo da neka utakmica bude odlučujuća i to je baš ova, poslednja u grupi. Moramo nekoga da pobedimo da bismo prošli dalje, to je tako na velikim takmičenjima - kaže Džaja u razgovoru za Informer, a potom nastavlja u istom dahu:

Informer

Dragan Džajić u društvu Miroslava Tanjge i Nenada Bjekovića

- Došli smo u situaciju da moramo da dobijemo Dance, a znam i verujem da će momci učiniti sve da to urade. Svesni smo kakva je situacija i ne možemo ništa da prognoziramo. Ne zato što sam nešto sumnjičav, jer mi, bre, imamo ekipu koja to može. Bilo bi jako lepo da prođemo dalje, bio bi to ogroman stimulans za sve, jer je to i najmanje što smo očekivali kada smo se plasirali na EP.

Legendarni fudbaler otkrio je i da li je imao neki savet za selektora, kao i da li možda planira da održi neki sastanak sa igračima, pred sam okršaj sa Skandinavcima.

- Razgovaram sa Piksijev svakodnevno, razmenimo mišljenja, ali to je sve neformalno. Ne treba njemu moja pomoć, ali zna da sam uvek na raspolaganju. Nisam dosad pričao grupno sa igračima, u vidu nekog sastanka. Ukoliko imam neki savet ponekad ga dam pojedincu, kad ih vidim u hotelu, na ručku, večeri... Ipak, ne bih da se uplićem u posao trenera. Selektor ima iskustva, znanja i dovoljno je stručan da on sam odlučuje i vodi računa o svemu. Znamo ko šta radi, svako ima svoj posao i tako se i ponašamo - naglasio je Džajić.

Informer