24.06.2024.

18:42

Foto: Starsportphoto

Sport

Mićko čeka šansu sa klupe i poručuje: Naučeni smo da živimo sa pritiskom! Ostavićemo poslednju kap znoja na terenu!

Legendarni fudbaler Boško Đurovski juče je poručio selektoru Srbije Draganu Stojkoviću da promeni sistem i da u igru ubaci Srđana Mijailovića protiv Danaca u trećem kolu Evropskog prvenstva, što bi popularnom Mićku bilo ostvarenje sna.

Fudbaler Crvene zvezde je duele sa Engleskom i Slovenijom odgledao sa klupe i smatra da su njegovi saigrači ostavili dobar utisak.

- Dve dobre utakmice su iza nas. Nismo imali sreće u meču protiv Engleza, odigrali smo sjajno ali nismo uspeli da dođemo do boda, što nam je pošlo za rukom protiv Slovenije. Taj remi dao nam je šansu da odlučujemo sami o sebi. Šta treba menjati, a šta zadržati, to ćemo analizirati. Na nama je da pružimo maksimum i igramo dobro kao tim tokom poslednje utakmice, to je najvažnije i mislim da će rezultat doći - poručio je Srđan Mijailović, za kojeg je Piksi nedavno rekao da je "devojka za sve", jer je i te kako polivalentan igrač.

Upitan je Mijalilović da li će "orlovi" protiv Danske, osećati veći pritisak jer je sve u njihovim rukama ili će im ipak biti lakše zbog te činjenice.

- Naučeni smo da živimo i igramo sa pritiskom, tako da je to normalna stvar. Poslednju kap znoja moramo da ostavimo na terenu i to je najvažnije.

Informer

Debitovao je iskusni defanzivac pre 12 godina protiv Francuske kod tadačnjeg selektora Siniše Mihajlovića sa svega 18 godina, a sada je doživeo da ga Drgan Stojković uvrsti na spisak putnika za EURO.

-  Čast, ponos i velika emocija je igrati za Srbiju. Igrali smo tada protiv Francuza, velikih imena, to je neopisiv osećaj. Živeo sam svoj san, a živim ga i sada. Nebitno je sada da li ću debitovati na Evropskom prvenstvu, ali mi je velika čast što sam tu. Igrao ili ne, nadam se da ćemo dobiti Dansku i proći grupu. Ponosan sam što sam sa ovakvim momcima ovde - jasan je Mijailović.

Informer

Uz Srđana su još dva igrača iz Superlige Srbije, odnosno Crvene zvezde, zavredila poziv u nacionalni tim. Uroš Spajić i Nemanja Stojić su se dobrim igrama u domaćem prvenestvu i na međunardnoj sceni nametnuli Piksiju, što Mijailovića raduje.

- Znači to nama igračima i klubu, ali i momcima koji su pozvani, ali nisu ovde. Ovo je podsterk da svi ozbiljno radimo, jer selektor prati našu ligu - rekao je momak koji je ponikao u Ljutice Bogdana.

Mijailovićev otac je trener, mlađi brat Marko fudbaler Spartaka, a upravo je tata uticao na to da obojica postanu dobri igrači.

- Tata je uvek tu za nas. Bio je strog u detinjstvu i sugurno nam je to pomoglo kroz karijeru. Daje nam i dan danas korisne savete.

Malo je poznato da je Srđan igrao špica i krilo u mlađim kategorijama, a upitan je da li bi sada menjao poziciju da može i ponovo zaigrao ofanzivca.

- Ne znam, ne razmišljam mnogo o tome (smeh), a trudim se da igram najbolje što mogu gde god me stave.

Ističe Mićko da je atmosfera sjajna i da se nada da će se u hotelu igrati igrice i nakon meča sa Danskom. 

- Imam ženu dvoje dece, ne stižem puno igram kada sam kod kuće, ali ovo je druga priča! Ovde najviše igramo trke, velika je borba i niko ne želi da izgubi i nadam se da ćemo nastaviti da ih igramo ovde i posle Danske - zaljučio je Srđan Mijailović.