24.06.2024.

17:41

Foto: Informer

Sport

Novakova podrška nam mnogo znači! Pavlović samouveren pred Dance: Rekli su da možemo da ih pobedimo!

Kasni gol Luke Jovića na meču protiv Slovenije doneo je reprezentaciji Srbije ogroman bod i nadu da može do osmine finala na Evropskom prvenstvu. Za tako nešto, "orlovima" će biti potrebna pobeda nad Danskom u trećem kolu grupne faze. Jasno je da je pred četom Dragana Stojkovića pakleno težak zadatak budući da nam Skandinavci tradicionalno ne leže. 

Javnost u Srbiji nada se da će "orlovi" protiv Danske pokazati karakter iako su protiv Slovenije odigrali slab meč. O svemu tome na konferenciji za medije danas je govorio štoper - Strahinja Pavlović. 

Uoči utakmica protiv Engleske i Slovenije na video bimu pojavio se snimak Novaka Đokovića koji je poslao motivacionu poruku našim fudbalerima, toga se dotakao i Strahinja. 

- Nisam imao priliku da razgovaram sa Novakom, ali sigurno da nam to mnogo znači. On je najbolji svih vremena - rekao je Strahinja Pavlović. 

Informer

 

U svom klubu snažni štoper ima nekoliko saigrača koji će mu sutra biti rivali, interesovalo je novinare da li su o tome razgovarali u Salcburgu. 

- Da, naravno, razgovarali smo o utakmici. Oni su rekli da možemo da ih pobedimo, to je sve - kratko je dodao štoper "orlova". 

Nakon meča sa Slovenijom selektor je otkrio da je Pavlović zbog visoke temperature kolabirao. 

- Sada je sve kako treba. Bilo je teško vreme i bilo mi je loše posle utakmice, sada je sve ok i sve će biti super za sutra. 

Srbija i Danska sastaju se u utorak od 21 čas na stadionu Bajern Minhena, odnosno, popularnoj "Alijanc Areni". "Orlove" bi u igri održao i bod, ali bi u tom slučaju naša reprezentacija zavisila od rezultata iz ostalih grupa. Sa druge strane, pobeda Srbiji donosi sigurno drugo mesto i duel sa Nemcima u osmini finala.