24.06.2024.

23:09

Foto: Tanjug/AP

Sport

Dokle više!? Skandalozna koreografija ustaša! Ratna poruka posvećena "Oluji" (FOTO)

Slavili su Hrvati unapred pobedu protiv Italije, a onda je stiglo otrežnjenje. Četa Zlatka Dalića primila je gol u 98. minutu za 1:1, "azuri" idu u osminu finala Evropskog prvenstva, a "kockastima" ostaje nada da će kao trećeplasirani imati dovoljno bodova i izboriti nokaut fazu takmičenja.

Danima već hrvatski navijači prave brojne probleme, politizuju turnir, a ništa drugačije nije bilo ni danas.  

Nakon što su pre nekoliko dana zajedno sa Albancima navijači Hrvatske skandirali "ubij Srbina", danas je na tribinama "RB Arene" osvanula sramna koreagrafija. Na slici se jasno vide slike vatre, topova, zastava Hrvatske, a sve je propraćeno porukom: "Kad krenemo, gorit će nebo i zemlja". 

Informer

 

Reč je o citatu hrvatskog zločinca Andrije Matijaša koji je to izgovarao pre "Oluje". Reč je o akciji kada su hrvatske vojne snage okupirale Knin, a stotine hiljada srpskog stanovništva završilo u izbegličkim kolonama. 

Sve to dešava se i samo dva dana nakon što je UEFA donela odluku i kaznila Fudbalski savez Hrvatske zbog skandalodnog ponašanja na meču sa Albanijom. Podjednake kazne dobili su i Albanci i Hrvati, ali ni jedni ni drugi, očigledno - ne mare za to.