24.06.2024.

23:26

Foto: Starsportphoto

Sport

Večerašnji rezultati idu na ruku Srbiji! Evo šta još treba da se poklopi kako bi "orlovima" bio dovoljan bod protiv Danske!

Izabranici Dragana Stojkovića Piksija sutra od 21 čas u Minhenu igraju odlučujući meč za plasman u osminu finala Evropskog prvenstva. Sve je slutilo na to da bi "orlovima" za nokaut fazu kontinentalne smotre bila dovoljna jedino pobeda, ali nije baš tako. Na scenu stupaju kalkulacije, a nakon današnjih rezultata i remi bi mogao da bude adekvatan rezultat za Srbiju! 

Naime, danas je Srbiji bilo potrebno da Španija pobedi Albaniju - desilo se. "Furija" je minimalnim rezultatom slavila, jedini strelac bio je Feran Tores te Silvinjova četa kao poslednja u grupi B ispada sa turnira. Na ruku "orlovima" išao je i drugi rezultat budući da je Italija golom u 98. minutu došla do dragocenog boda protiv Hrvatske, plasmana u osminu finala. 

Dakle, "kockasti" su treći u grupi B sa dva osvojena boda, ali gol-razlikom minus 3! Srbija trenutno ima gol-razliku minus jedan, a ukoliko bi došlo do remija i naša reprezentacija osvojila drugi bol u konkurenciji najboljih trećeplasiranih ekipa bila bi iznad Hrvata! 

Ipak, za plasman u narednu fazu takmičenja sa osvojenim bodom protiv Danske potrebno je da se poklopi još nekoliko rezultata. Pre svega, Engleska mora da pobedi Sloveniju sa najmanje dva gola razlike. No, ni tu nije kraj, ali preostala dva meča trebala bi da budu ziceri za našu reprezentaciju. 

Potrebno je da Portugal ne izgubi od Gruzije, a male su šanse da hoće, kao i da Turska pobedi Češku u poslednjem kolu. Četa Vinćenca Montele još uvek nije obezbedila mesto u nokaut fazi, za tako nešto dovoljan im je i bod, ali nema sumnje da će Turci želeti sva tri boda protiv Češke.