25.06.2024.

05:57

Foto: profimedia

Sport

"Orlovi", idemooooo, sad ili nikad! Gde gledati utakmicu istine?

Odlučujući susret "orlovi" igraju od 21 čas na "Alijanc" areni, a prenos možete da gledate na dva TV kanala - RTS 1 i Arena premijum 1.

U isto vreme je i duel Slovenije i Engleske, a oba meča će tekstualno prenositi i naš portal - Informer.rs.

Informer

Digitroni su u rukama i rade punom parom već danima. "Orlove" pobeda protiv Danske vodi među 16 najboljih ekipa Evrope. Međutim, postoji i računica po kojoj bi izabranici Dragana Stojkovića Piksija mogli da prođu dalje i u slučaju nerešenog rezultata. Za takav scenario, potrebno je da se poklopi nekoliko rezultata, a samo u najpovoljnijem Srbija prolazi dalje sa trećeg mesta.

Da bi Srbija završila bar kao treća u grupi C, moraće da remizira sa Danskom, ali i Engleska da savlada Sloveniju, sa makar dva gola razlike. U tom slučaju, prolaz bi bio moguć ako u grupi F Turci pobede Čehe, a Gruzija ne pobedi Portugal.

Informer

Naravno, najbolje je kada sami zavisimo od sebe i sve rešimo u 90 minuta sa Dancima. Mada, tu je i plan B, ali sami sebi zagorčamo život. Inače, ukoliko timovi budu izjednačeni, prvo se gleda međusobni skor, potom gol-razlika, a onda i broj postignutih golova.

Informer

Selektor Dragan Stojković Piksi je uoči utakmice nagovestio promene u timu.

- Razmišljamo o svim segmentima kada je naša formacija u pitanju, sutra će se sve videti. Postoje dve opcije, a tu su sa jednim ili sa dva napadača, ali je sigurno da će to biti najpametnije što možemo. Imamo ideju, biće i promena, ne znači vam da vam kažem koliko njih. Ne zaboravite, utakmica se igra 90 minuta, treba razmišljati i o tome šta možemo da učinimo da meč odvedemo u smeru koji nam odgovara. Moramo da imamo i neko oružje na klupi, treba biti pametan i povući poteze koji se tiču formacije, ali i onih koji ostaju na klupi - rekao je Stojković.